hren

ROK DO 20. SRPNJA
Svrha ovog natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. Cilj natječaja jest i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu.

Zbog situacije uzrokovane virusom COVID-19, Gradska knjižnica Kaštela produljila je rok za slanje rukopisa sa 6. srpnja na 20. srpnja 2020. godine, a rukopisi se mogu poslati putem elektronske pošte.
Rukopis mora biti pisan na hrvatskom jeziku te ne smije biti ranije objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj. Svaki autor se na Natječaj može prijaviti s jednim rukopisom.
Rukopis mora biti napisan na računalu, u Word dokumentu veličine od 10 do 15 autorskih araka, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5.   

Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod zaporkom. 

Na rukopis romana, koji će poslati kao Word dokument, autori trebaju napisati zaporku, te uz rukopis u posebnom priloženom Wordu dokumentu trebaju napisati: rješenje zaporke, ime i prezime, broj telefona/mobitela, adresu, e-mail, OIB i IBAN.

Zbog preporučenih mjera sigurnosti dovoljno rukopis pod zaporkom i rješenje zaporke s podacima o autoru poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  (kao predmet navedite Za natječaj „KNEZ TRPIMIR“).
Rok za prijavu radova: do 20. srpnja 2020. godine.

Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika odabrat će najbolji rukopis, a rezultati će biti objavljeni u listopadu 2020. godine.

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10.000 kn, a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela.

Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2020. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela.

Više informacija možete doznati na www.gkk.hr i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij