hren
 

SCENSKA MANIFESTACIJA ''IGROKAZ ZA IGROKAZOM IDE''
Cambijev trg u Kaštel Kambelovcu sinoć se pretvorio u pozornicu za scensku priredbu pod nazivom ''Igrokaz za igrokazom ide'' koja se tradicionalno održava u organizaciji KUD-a Karol Wojtyla. Domaćini i njihovi gosti uz glumu, pjesmu i igru razveselili su sve okupljene, a posebno one najmlađe.

Program je započeo nastupom pjevačke skupine štićenika centra ''Mir'' koji su sa svojom glazbenom terapeutkinjom Natalijom Đerek izveli pjesme ''Kaštela grade moj'' i ''Dalmatinac sam'', a za svoj su nastup nagrađeni gromoglasnim aplauzom. Uslijedio je nastup gostiju iz Virovitice, članova udruge ''Češka beseda Virovitičko-podravske županije'', koji su se predstavili humoreskom ''Izlet češke besede'' za koju su tekst napisali Bohdanka Pjenice Šolcova i Radek Cucura Janček. Humoreska govori o češkim izletnicima koji nakon turističkog obilaska Kaštela sjedaju u restoran i spremaju se naručiti hranu i piće.

Nakon gostiju, voditelj programa Ante Brajković najavio je nastup mlađe grupe ''Karola Wojtyle'' koja je prikazala dramsku igru na čakavštini pod naslovom ''Teta Dome i dide Duje''. Dramsku igru nastalu prema tekstovima Miroslava Luketina Sarajčeva i Zvjezdane Čagalj, izveli su Luka Modrić, Roko Bobaš, Marija Arambašić, Nera Bartulović, Rita Čičak, Marta Novak i Tončica Burul, a uvježbala ih je Martina Kurbaša. Još jednu dramsku igru ''Oni dolaze'' prema tekstu Ephraima Kishona a u režiji Paška Vukasovića, izveli su Ela Elez i Ante Brajković, uz salve smijeha iz publike pozornicu su prepustili Anti iz udruge Sveti Jeronim koji je izveo recitaciju ''Ptič Sič''.
Program se nastavio uz srednju skupinu glumaca iz ''Wojtyle''. Josip Orošnjak, Maša Boban, Antea Duvnjak, Dora Konta, Gabriela Konta, Jelena Šeravić i Erblin Ljušaj, nastupili su sa igrokazom ''Ajduk i Dinamo- to ti je isto!'' prema tekstu Miroslava Luketina Sarajčeva i Doris Grgurin. 

Najmlađi članovi ''Wojtyle'' izveli su ''Parfumeriju'' književnice  Ane Pisac Serezlije, a scensko čitanje njezine drame ''Novak'' donijeli su Nikolina Orošnjak, Ante Brajković i Luka Pelivan. Pred sami kraj još  jednom su nastupili gosti iz Virovitice, ovog puta s pjesmom. Zborski su izveli ''Ta naše pisnička Česka'', dok je Dorotea Kožnjak samostalno izvela pjesmu ''Ty a ja''.

Večer u kojoj su nastupale sve generacije, završila je uz ''Arhaične igre'' Savjeta mladih Grada Kaštela. U skakanju u vrećama, potezanju konopa i ostalim igrama natjecala su se djeca i umirovljenici, tako je večer završila uz smijeh, veselje i igru svih okupljenih.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij