hren
 

Pijanistica Ivana Štimac Agius i mezzosopranistica Bjanka Ivas, svojim su koncertom pod nazivom ''Dašak Pariza u kaštelanskoj ljetnoj večeri'',sinoć u dvorcu Vitturi, kaštelanima donijele glazbeni doživljaj grada umjetnosti.

Koncert se održao u organizaciji Grada Kaštela,u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, a pijanistica Ivana Štimac koja je ujedno i vodila publiku kroz program, kazala je, kako su ona i Bjanka naslov odabrale jer su svi kompozitori čija su djela izvođena, dio svog života ili cijeli, proveli upravo u Parizu. Na programu su se našla djela Faurea, Chopina, Saint Saensa, Debussya, Ravela i Bizeta.

Publika je tako imala priliku čuti Ivaninu izvedbu nekoliko Chopinovih kompozicija, za koje je rekla kako ih je skladao u ljubavnom zanosu za života u Parizu. Bjanka je uz Ivaninu pratnju na klaviru izvela ariju Dalile iz Saeansove opere ''Samson i Dalila'', a do kraja večeri Ivana je između ostalog solistički odsvirala Ravelov ''Pokret'', a kao pratnja Bjanki i arije iz Bizetove opere Carmen.

Dvije umjetnice koje su svojim nastupima i ranije oduševljavale kaštelansku publiku i ovoga su puta, sudeći po aplauzu okupljenih u Vitturiju, učinile isto.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij