hren
 

RECITAL POSVEĆEN MEDITERANU
Lirski fragmenti i glazbene slike sinoć su u izvedbi gumice Silvane Stantić i gitariste Igora Pare ispunili dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću. Glazbeno – poetski recital posvećen mediteranu „Igre u suton“ uprizoren je pred kaštelanskom publikom u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta. Ulaz je za sve zainteresirane posjetitelje bio besplatan.

Gitarist Igor Paro je za Portal Grada Kaštela otkrio kako je u Kaštelima bio i ranije, ali samo u službi profesora i nastavnika kada je pratio učenike za vrijeme održavanja glazbenih natjecanja. Dodao je i kako je unatoč vjetru koji ih je spriječio da nastupaju u dvorištu dvorca Vitturi bio izrazito zadovoljan nastupom.

- Baš mi je žao što je puhao vjetar pa nismo mogli nastupiti dolje u dvorištu. Prekrasno je to dvorište, ali jednostavno zbog bure to nije bilo moguće, budući da je ovo komorna glazba i da izvodim program iz nota. Prostorija  u kojoj smo nastupili je bila akustički priklandija za gitaru od dvorišta. Ovo je program koji smo već izvodili i na kojemu godinama radimo. Zaista sam uživao ovdje i vrlo rado ću se vratiti – iskren je bio Paro.

Silvana Stanić i Igor Paro kaštelanskoj su publici donijeli dašak mediteranskog ozračja kroz poeziju Sapphe, Jana Freidlina, Augustina Barriosa i Maria Castelnuova Tedesca. Program je trajao sat vremena te je bio podijeljen u tri dijela.

Silvana Stanić dramska je umjetnica i sveučilišna profesorica. Uspješno se okušala na televiziji, a godinama nastupa kao interpretatorica hrvatske poezije. Igor Paro hrvatski je gitarist i lutnjist. Autor je zapaženih glazbeno poetskih recitala posvećenih hrvatskoj i europskoj renesansnoj i baroknoj baštini.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij