hren
 

MANIFESTACIJA U SUĆURCU
Kulturno umjetničko durštvo Putalj ove je subotnje večeri na Podvorju u Kaštel Sućurcu organziralo koncert folklora pod nazivom „Misečina prosula se kalon“. Ulaz je za sve zainteresirane posjetitelje bio besplatan. Na pozornici su se publici predstavili i gosti iz KUD-a Bećarac Lepenica, KUD-a Dučec Mraclin i KUD-a Fra Karlo Kujundžić Kiseljak. Koncert je već treću godinu za redom organziran u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Na samom početku koncerta publiku je pozdravio predsjednik KUD-a Putalj Mili Jerčić. Nekoliko riječi dobrodošlice prisutnima je uputila i pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić te predsjednik KUD-a Mraclin Matija Kos. Program su otvorili domaćini iz KUD-a Putalj, a publika je neumorno pljeskala tijekom svih izvedbi.

Gosti iz Lepenice pokazali su svima kako se pjeva bećarac, a dašak njihovog rodnog zavičaja kroz folklorni ples i zvukove instrumenata publici su donijeli i gosti iz Mraclina te Kiseljaka. Domaćini su se predstavili izvedbama ŽVS Kaštelanke te prvog plesnog ansambla.

- Bilo je zanimljivo. Inače nisam ljubitelj folklora, ali mi je bilo dovoljno interesantno da me koncert zadrži sat vremena – iskreno je rekao posjetitelj Marko, koji je u Kaštela na koncert došao čak iz Splita.

Na samom kraju koncerta predsjednik KUD-a Putalj Mili Jerčić uručio je svim gostima zahvalnice, a predsjednik KUD-a Putalj Matija Kos također je darovao i domaćine prigodnim poklonima.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij