hren
 

PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE
Članovi Gradskog kazališta – Scena Gorica ovog su vjetrovitog ponedjeljka stigli u Kaštel Lukšić kako bi razveselili one najmlađe. U večernjim satima, na prirodnoj pozornici Botaničkog vrta Osnovne škole Ostrog, održana je predstava „Tonka Bontonka“. Ulaz je za sve posjetitelje bio besplatan. Mnoštvo mališana budnim je okom punih sat vremena pratilo sjajnu i edukativnu izvedbu Igora Bakse i Karoline Horvat, koji su u ulogama dječaka Stjepka i Tonke Bontonke naučili prisutne male Kaštelane pravilima ponašanja.

- Ja sam u Kaštelima prvi put. Bilo je divno, bilo je jako puno djece. Mislili smo da će kiša, ali hvala Bogu ipak je nije bilo. Publika je bila predivna. Djeca su bila zadovoljna, a mi još više. – izjavila je za Portal Grada Kaštela glumica Karolina Horvat.

Iako je u originalnoj glumačkoj postavi ulogu Tonke Bontonke trebala igrati Dunja Fajdić, zbog privatne sprječenosti na pozornici u Lukšiću dostojno ju je zamijenila upravo Karolina.

Svoje oduševljenje publikom iskazao je i Karolinin kolega, glavni glumac Igor Baksa.
- Danas smo prvi put čuli za ljubavnu priču kaštelanskog Romea i kaštelanske Julije odnosno Miljenka i Dobrile i to nam je super jer je i ova naša predstava na neki način ljubavna. Iznenadio sam se jer je bilo jako puno djece. Obično ih na predstavu ne dođe toliko i malo me je frka bila u početku kako ćemo zadržati pažnju tolikog broja djece. Unatoč vjetru i svemu ipak smo je uspjeli zadržati, što mi je jako drago.

Naposlijetku su i Igor i Karolina zaključili kako su kaštelanski mališani vrlo pristojna i kazališni odgojena publika.

Predstava „Tonka Bontonka“ nastala je u režiji Morane Dolenc. Za tekst su zaslužne Dunja Fajdić i Jelena Radan, a glazbu potpisuju Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas. Gostovanje Scene Gorica na Kaštelanskom kulturnom ljetu organizirao je Grad Kaštela.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij