POČETAK JEDNOG MAŠTOVITOG PROJEKTA PREDSTAVLJEN U VITTURIJU
Što se dogodilo kad su se biseri prosuli morem, gdje živi stara maslina, kako se razvila ljubav između dvije kule, tko su Miljenko i Dobrila i u čemu leži tajna opstanka višestoljetnog grada Kaštela, između ostalog ćuli smo na predstavljanju edukativne slikovnice „Biseri prosuti morem“ autorice Nataše Jukić.

U prepunoj dvorani kaštela Vitturi u Kaštel Lukšiću, priču o slikovnici ali i projektu 7 bisera moderirala je profesorica i prevoditeljica Patricija Vodopija, poznata voditeljica splitske Bookvice i Pričigina. Patricija nas je redom upoznala sa glavnim akterima večeri, autoricom Natašom Jukić, ilustratoricom Donom Tomić te voditeljicom projekta, Tomislavom Vidović Baran, ali i nestašnim galebom Bepom kao jednim od glavnih junaka slikovnice uz mudru staru maslinu Mastrinku.

Slikovnica „Biseri prosuti morem“ treći je uradak autorice Nataše Jukić, nakon zbirke kolumni i kratkih tekstova „Zagrebi sivu“ te slikovnice „Krijesnica koja se zove kao i ti“.  „Biseri prosuti morem“ tiskani su u dvojezičnom izdanju na hrvatskog i engleskom jeziku, te kao takvi predstavljaju turističko edukativni proizvod koji poziva na učenje i istraživanje Kaštela.
Slikovnica je zamišljena i napravljena bajkovito s naglaskom na istinitost postojanja brojnih znamenitosti. Između ostalog, slikovnica sadrži i kartu grada Kaštela na kojoj su navedene sve lokacije spomenute u priči obuhvaćajući svih sedam mjesta, te predstavlja idealan turistički proizvod.

U sklopu projekta „7 bisera“ izrađena je i web stranica www.7kastela.hr na kojoj se, osim slikovnice, mogu naručiti i majice te torbice sa motivima iz slikovnice koje je oslikala Dona Tomić, te predstavlja razvojno mjesto na kojem će se cijeli projekt postepeno širiti i obogaćivati novim idejama.

Cijeli projekt urađen je uz potporu Grada Kaštela, te u realizaciji agencije za promidžbu Click media d.o.o.                     

„Prošetajte kaštelanskim kulama i kaštelima – Rušinac, Štafileo, Lodi, Vitturi, Kaštilac, Nadbiskupski Kaštel, Cambi, prateći ilustriranu kartu i otkrijte tajne koje se u njima kriju. Guštajte u klapskoj pismi, osjetite okuse bajama, trešanja, smokava, uživajte u vrhunskom vinu – kaštelanskom crljenku. Proputujte kroz Kaštela vinskom kočijom, otkrijte konobe, živite i nosite sa sobom vrhunski doživljaj pretočen u bajkoviti kaštelanski suvenir“ – posjetite www.7kastela.hr

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij