hren
 

HUMOR I SATIRA
U cijelom moru nagrada koje je za svoj rad do sada primio karikaturist Nikola Listeš, posljednja je stigla sa 23. Bienala humora i satire, koji je početkom ovog mjeseca otvoren u Domu humora i satire bugarskom Gabrovu.

Osim samog festivala, u Gabrovu će, do 30. rujna ove godine, biti izloženi umjetnički izlošci pristigli na veliki međunarodni natječaj za najbolje humorističke i satirične radove u umjetnosti, a među njima su i nagrađeni radovi.

O nagradama je odlučivao međunarodni žiri u kategoriji karikature kojeg čine Jean-Marie Bertin iz Francuske, Daryl Cagle iz SAD-a, Andrei Popov iz Rusije te Christo Komarnitski i Yordanka Shiyakova iz Bugarske, a  odlučili su da Grand Prix uglednog dvogodišnjeg festivala ide u ruke domaćeg autora Trayka Popova, prvu nagradu dobio je Nikola Listeš iz Kaštel Sućurca, a nagradu za u medijima ranije objavljenu karikaturu primio je Toti Buratti iz Italije.
Nikola Listeš nagradu je osvojio za aktualnu karikaturu o postavljanju žica na državnim granicama.

Listeš je inače peterostruki osvajač Oskarike, godišnjeg priznanja Hrvatskog društva karikaturista za autora koji tijekom godine osvoji najviše nagrada na festivalima humora u svijetu, a Listeš je do sada  osvojio oko šezdesetak raznih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i svijetu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij