hren
 

DANI KRŠĆANSKE KULTURE
U sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture, u utorak, 4. travnja, s početkom u 18.30 sati, u kinoteci Zlatna vrata u Splitu, održat će se javno prikazivanje dokumentarnog filma "La Chorale de Croatie", koji govori  o osnivanju i djelovanju klape „Sveti Juraj HRM“.

Film "La Choral de Croatie" donosi dio tradicijske baštine, koju klapa HRM "Sv. Juraj" pronosi diljem svijeta, potvrđujući hrvatsku stoljetnu pripadnost europskoj kulturi.

- Glas Hrvatske pronosi se svetištem u Lurdu na osobit način kroz duhovnu pjesmu, a tradicijsko klapsko pjevanje duhovnih napjeva u izvedbi Klape Hrvatske ratne mornarice "Sv. Juraj" dalo je tome osobit pečat. Sve je započelo prije šesnaest godina u Lurdu u bazilici Pija X., na svečanosti otvaranja Međunarodnog susreta vojski svijeta, kada je klapskom pjesmom te skladbama duhovnog karaktera Klapa HRM "Sv. Juraj" po prvi put na ovaj način predstavljala svoj narod. Taj trenutak nepovratno je promijenio budućnost klape, ali i doprinos hrvatske duhovne glazbe međunarodnim susretima – kaže se u najavi filma.

Scenarist i urednik filma je Niko Kostanić, režiju potpisuje  Davor Borić Bubić, a film traje 42 minute.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij