Prohaska oduševila publiku kao Billie Holiday

GLAZBENO DRAMSKA POSLASTICA ISPUNILA VITTURI
Kaštelani su sinoć u dvorcu Vitturi imali prigodu pogledati još jednu sjajnu glazbeno dramsku predstavu, u kojoj glavnu ulogu igra naša poznata glumica i nacionalna dramska prvakinja Ksenija Prohaska, a koja je ovom prilikom utjelovila slavnu američku pjevačicu Billie Holiday.

Zanimljivu biografsku priču o ikoni jazza i  bluesa, koja donosi brojne glazbene brojeve, te već samim tim  predstavlja pravu poslastica za ljubitelje ovog glazbenog izričaja, zajednički su prije punih deset godina napisali redatelj Arsen Anton Ostojić i Ksenija Prohaska, kojoj  su se na pozornici pridružili i kolega Robert Kurbaša, koji igra Charliea, te pijanist Ivan Božićević  u ulozi Bobbya.

Životna priča sa svim usponima i padovima, ljubavi, drogi i alkoholu ali i čežnji za mirom i srećom ove američke pjevačke dive, ganula je publiku koja je i ove večeri ispunila atrij lukšičkog dvorca, jednako kao i odlična  interpretacija glumaca, koji su još jednom pokazali sav svoj  talent i sjajne pjevačke mogućnosti, što je publika prepoznala i nagradila dugim aplauzom.

Posebice Prohaske, koja je istančani osjećaj  za ovu vrstu glazbe pokazala i već mnogo puta do sada igrajući uloge Marlene Dietrich, Edith Piaff  te brojnih drugih modernih glazbenih heroina.

Monodrama o američkoj glazbenoj ikoni, nizom pjesama, poput "Lady Sings the Blues", "Solitude", "My Man", "Strange Fruit", "Good Morning Heartache" i "I'm a fool to Want You" u izvedbi jedne od naših najpoznatijih glumica s dugogodišnjom hollywoodskom karijerom, tako je oduševila kaštelansku publiku.

Govoreći o predstavi »Billie Holiday«, Prohaska je istaknula kako je ovo bio vrlo težak zalogaj i stoga je presretna što je publika ovako divno primila, jer inače ovaj žanr i nije baš nešto što se lako prodaje, dodajući kako je njen put u glazbu bio dosta spor, a studirajući pet godina pjevanje u Americi upravo Bilie Holiday joj je otvorila dušu, jer kad je čula njen glas, kroz nju je zavoljela i Ameriku.

- Nikad Billie ne idem pjevati, nego uvijek nastojim interpretirati priču o njoj  kroz svaku pjesmu koju pjevam, jer je ovo istinita priča nastala prema priči njene obožavateljice i prijateljice Claire Seldon, koja ju je godinama slijedila – kazala nam je Prohaska, dodajući kako je Billie Holiday bila najveća glumica među pjevačicama, no kao i Edit Piaff sagorjela je u tom izuzetnom talentu, pa stoga ne želi da svijet zaboravi ovu priču.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)


Izdvojeno

 

 
 


Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...