hren

Kaštelansku i hrvatsku vatrogasnu zajednicu, ovog petka zadesila je tužna vijest jer je iznenada u 57. godini života prestalo kucati srce dugogodišnjeg dobrovoljnog vatrogasca i izvršnog člana DVD-a Mladost u Kaštel Sućurcu Paviše Bratinčevića, koji je ujedno bio i ratni vojni invalid u mirovini.

Svoj vatrogasni put Bratinčević je započeo prije pune 44 godine, tijekom kojih je, kao dobrovoljni vatrogasac, bio aktivni i operativni član DVD-a Mladost. Obnašao je dužnosti predsjednika Suda časti, predsjednika Nadzornog odbora, bio je član Upravnog odbora u dva mandata, a njegova posljednja funkcija u DVD-u bila je izvršni član društva. 

Bratinčević se, davne 1976. godine kao 13-godišnjak pridružio vatrogasnoj ekipi tadašnje djece i mladeži, a zatim kasnije i članovima operativaca. Uvijek je obnašao svoju dužnost dežurstva i sve ono što proizlazi iz dobrovoljnog članstva iako je bio ratni vojni invalid i umirovljenik koji je bio aktivan tijekom Domovinskog rata.

Bratinčevićev život iznenada je prekinut 9. listopada kada mu je tijekom vožnje pozlilo te je uslijed tog događaja došlo do prometne nesreće u Kaštel Sućurcu na staroj kaštelanskoj cesti. Iako su liječnici kolima hitne pomoći Bratinčevića prevezli u splitsku bolnicu, nažalost nisu ga uspjeli održati na životu.

Članovi DVD-a Mladost s tugom su objavili vijest o njegovoj preranoj iznenadnoj smrti, čovjeka koji je, kako kažu, bio samozatajan.

Uz sve vojne počasti, Paviša će biti pokopan na mjesnom groblju Gospe na Hladi u Kaštel Sućurcu u utorak, 13. listopada.

Posljednji pozdrav Paviši, a obitelji Bratinčević iskrenu sućut izražava i redakcija Portala grada Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij