hren

AKCIJA U SITNIM SATIMA
Dramatično je bilo u Vinjanima Gornjim, u zaseoku Vicani, između subote i nedjelje negdje od 3 do 4.30 izjutra. Odvijala se prava akcijska filmska priča, koja je u završnici rezultirala uhićenjem neobične trojke, a koji su bili umiješani u pokušaj paljenja jedne obiteljske kuće

O svemu je u biltenu izvijestila i policija u biltenu: "U nedjelju, 13. rujna, oko 03:20 sati u mjestu Vinjani Gornji, u cilju izazivanja požara na kući u vlasništvu 69-godišnjaka su bačene dvije boce s zapaljivom materijom. Na obiteljskoj kući je oštećena roleta na jednom prozoru.

Policajci su odmah izašli na teren, te su u blizini mjesta događaja zatekli tri osobe koje su dovedene u službene prostorije i na nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrdili su postojanje osnovane sumnje da su 26-godišnjak, 28-godišnjak i 18-godišnjakinja počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku''.

Policija je u blizini mjesta događaja zatekla tri osobe u i oko vozila VW Toureg splitskih registracijskih oznaka. Suvozači zatečeni pokraj vozila su Ivan T. (28) iz Kaštel Sućurca i Hana Š. (18) iz Splita, dok je iz šume nakon par minuta iskočio vozač automobila Ivo G. (26) iz Zmijavaca.

Oni su dovedeni u službene prostorije PP Imotski i na nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Negdje oko 3 sata izjutra u blizini obiteljske kuće visokog policijskog dužnosnika, par stotina metara zapadno od zaseoka Vicani okretao se neki auto. Lavež pasa i budno oko policijskog službenika koji nije bio u službi bili su dovoljni da se ustane i prati VW Toureg splitskih registracijskih oznaka.

Onako, u donjem rublju i s mobitelom u rukama, pratio je navedeni trojac do zaseoka Vicani. Smatrajući da netko želi prijeći obližnju državnu granicu, organizirao je svoje policijske službenike koji su vrlo brzo zatvorili sve prilaze splitskom automobilu za mogući bijeg. Za to vrijeme, krijući se u travi iza zidova i stabala pratio je svaki njihov pokret.

Onda sa službenicima zadržava Hanu Š. iz Splita i Ivana T. iz Kaštel Sućurca. Ubrzo nakon bacanja molotovljevih koktela iz šume se pojavio i Ivo G. iz Zmijavaca. Sve je ubrzo bilo jasno. Trojac je sudjelovao u pokušaju paljenja obiteljske kuće M.V.E. (69).

Dva zapaljiva koktela su bačena, zapaljena je roleta na prozoru, a u sobi nedaleko od prozora spavalo je troje unučadi i žena vlasnika kuće.

U automobilu je bilo još zapaljivih koktela. Motivi svega se još utvrđuju.

Izvor : Tportal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij