hren

JESU LI U PITANJU MUTNI POSLOVI OKO VJETROELEKTRANA?
U akciji MUP-a i PNUSKOK-a u Zagrebu, Splitu, Kninu i Gračacu u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Među uhićenima su državna tajnica Ministarstva uprave i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić te načelnica Gračaca Nataša Turbić. Uhićen je i Ivan Melvan šef ispostave Hrvatskih šuma u Splitu. Da je uhićen potvrdio je njegov odvjetnik Nedjeljko Ivančević.

Vladimir Terešak, odvjetnik Krunoslava Jakupčića, kazao je za Hrvatski radio kako se njegova klijenta sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem. Tijekom poslijepodneva trebao bi biti ispitan u USKOK-u. Jakupčiću su pretraženi stan i poslovni prostori. Jakupčić je član HDZ-a, a mandat u Hrvatskim šumama počeo mu je u veljači 2017. javlja HRT.

Josipa Rimac nalazi se u PNUSKOK-u, potvrdio je njezin odvjetnik Željko Gulišija. Pretpostavlja da je uhićena s obzirom na to da je odande zatražila njegovu pravnu zaštitu. Kazao je da ne zna više informacija jer je razgovor s Rimac bio kratak te nije želio nagađati o razlozima postupanja USKOK-a. Neslužbeno se doznaje da je predmet istrage gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila gradonačelnica.

MUP je priopćio kako su u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarski kriminalitet s obilježjima korupcije. S realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja PNUSKOK je počeo u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

- Prema informacijama medija da se naslutiti da tema nema veze s gospodarenjem šumama, nego se radi o projektu koji se odnosi na bivšu upravu Hrvatskih šuma, izjavio je član uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš koji je potvrdio da je predsjednik Uprave Jakupčić priveden na ispitivanje. Očekuje da institucije odrade svoj posao u skladu s propisima. Poručio je da Hrvatske šume nesmetano rade, a zaposlenicima poručio da mogu biti mirni. "Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to neće utjecati na naše poslovanje", kazao je, javlja HRT.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij