hren

ODLUKA SUDA
Nad Tonijem Višićem (30), zaštitarom iz Kaštela i bivšim boksačkim prvakom, ukinuta je mjera opreza zabrane približavanja i kontaktiranja s djevojkom kojoj je prošlo ljeto u noćnom klubu Central u Splitu slomio jagodičnu kost, nakon što je udarcem šake oborio na pod. Mjera opreza je donesena dva mjeseca nakon brutalnog napada na djevojku, kada je istražni zatvor nad Tonijem Višićem ukinut i zamijenjen obvezom da se svake srijede javlja u Policijsku postaju Kaštela.

Rješenje o ukidanju mjere je doneseno nakon što je presuda Općinskog suda u Splitu od dvije godine zatvora postala pravomoćna i izvršna. Međutim, pitanje je kada će osuđeni zaštitar otići u zatvor jer se samo kod kazni od pet godina ide automatski na odsluženje.

Za ostale kazne se čeka pravomoćnost presude pa ide postupak pred sucem izvršenja kada se često traže i dobivaju odgode odluženja kazni koje mogu trajati mjesecima. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon podizanja optužnice tražilo za njega tri godine zatvora.

Teretili su ga za nanošenje teških tjelesnih ozljeda u predvorju popularnog kluba. Kako je navedeno u optužnici, Toni Višić je 19. srpnja oko 6.10 sati u prostoru pred ulazom u ugostiteljski objekt, nakon što ga je 20-godišnjakinja upitala zašto je uhvatio za stražnjicu i pri tom ga udarila šakom u glavu, on nju udario šakom u glavu.

Od udarca boksača, djevojka je pala na pod gdje je Toni Višić udario nogom u tijelo od čega je zadobila podljev desne nadlaktice, navodi optužnica. Dok se nalazila na podu udario je nogom i šakom u predjelu glave pri čemu je zadobila prijelom jagodične kosti, sinusa gornje čeljusti i dna očne duplje lijevo, opisano je u optužnom aktu.

Policiji se predao četiri dana nakon napada te je nad njim određen istražni zatvor koji je nakon objave presude u listopadu prošle godine zamijenjen mjerom zabrane priližavanja žrtvi na manje od 50 metara. Na suđenju je optuženi Višić priznao krivnju i pokajao se. Njegova žrtva je kazala kako je najviše zgrozilo što joj nitko nije pomogao te su je čak voditelj kluba i čistačica uvjeravali kao je napadač na nju neki strani državljanin.

Među svjedocima je saslušana i rodica 21-godišnjakinje koja je bila s njom u klubu. Ona je posvjedočila kako se okrenula kada su krenule vani te ju je tada vidjela na podu i muškarca koji je tukao. Također je izjavila kako su oko nje bili redari i konobari iz kluba.

Toni Višić je osuđen na dvije godine zatvora od kojih godinu dana bezuvjetnog zatvora, a godinu dana uvjetne kazne koju neće morati odslužiti ako u roku od četiri godine ne počini neko novo kazneno djelo. Nakon par mjeseci presuda je postala pravomoćna te je nad zaštitarom sada ukinuta mjera opreza.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij