hren

NEMIRNA NOĆ ZA VATROGASCE ALI I POLICIJU KOJA JOŠ UVIJEK OBAVLJA OČEVIDE
Iza kaštelanskih vatrogasaca noćas je neprospavana noć ali nažalost i radno jutro jer je, nakon velikog noćašnjeg požara u menzi srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću, o kojem smo već izvijestili, niz manjih požara zabilježen i tijekom jutarnjih sati.

Kako doznajemo u DVD-u Donja Kaštela, u 8.02 sati zaprimljena je dojava o požaru u blizini parkirališta ispod poštanskog ureda u Kaštel Starom, a samo trideseatak minuta kasnije, u 8.36 sati, pokraj novskog Đardina. U oba slučaja, kazuju nam, gorjeli su kontejneri, no srećom požar nije zahvatio i automobile parkirane u blizini.

Na ove dvije intervencije izašli su s dva vozila i tri vatrogasca, a posla su imali i u ulici Koriolana Ćipika u Kaštel Starom, gdje je izgorio dio štekata Red Lion Puba i nagorio prozor prostorija PŠD-a Srdela, gdje je policijski očevid  još uvijek u tijeku.

Prema riječima glasnogovornice PU Splitsko-dalmatinske Antonele Lolić, požar na štekatu kafića krenuo je u 4.30 minuta sa suncobrana te je zahvatio stol kafića i prozor obližnjih prostorija koje koristi društvo Srdela, no srećom brzom intervencijom požar se nije proširio na same prostorije, već je samo došlo do puknuća stakla na prozoru uslijed vrućine, a šteta se još procjenjuje.

Gašenja kontejnera nisu bili pošteđeni ni članovi DVD-a Kaštel Gomilica koji su, osim pomoći kolegama u Štafiliću,  zabilježili još četiri intervencije – prvu u 22.40 kada su gasili hrpu smeća na Milinkovu, a potom u 4.10 pokraj trafo stanice na Miloj gori, u 4.30 sati na Torcu te u 7.58 u Dudanovom putu u Kaštel Kambelovcu.

Koliko maha su posljednjih petnaestak dana uzeli vandali koji širom Kaštela podmeću požare na kontejnerima, najbolje pokazuje podatak koji su nam iznijeli gomilički vatrogasci, a prema kojem su od 30 intervencija zabilježenih od početka ove godine, u čak 15 njih gasili upravo kontejnere. Uporedbe radi, toliki broj požara kontejnera u svojoj evidenciji zabilježili su kroz čitavu 2019. godinu!

Osim glavobolje koje zadaju vatrogascima, pune ruka posla kaštelanski vandali dali su i policiji koja će u dogovoru s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem dodatno pojačati kontrole, a nakon noćašnje serije požara očekuju su i daljnji koraci svih nadležnih.

Foto: Silvia Jelavić & PGK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij