hren

VEĆI DIO KROVIŠTA SE URUŠIO, ŠTETA SE JOŠ PROCJENJUJE
U velikom požaru koji je noćas oko 4.50 sati izbio u menzi đačkog doma srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću u potpunosti je izgorio dio s kuhinjom i blagovaonicom te je došlo do urušavanja većeg dijela krova, no razmjeri štete još se procjenjuju.

Odmah po dojavi na teren su izašli pripadnici DVD-a  Kaštela sa 5 vozila i 20 vatrogasaca, DVD Kaštel Gomilica s jednim vozilom i jednim vatrogascem, DVD Mladost iz Kaštel Sućurca s jednim vozilom i dva vatrogasca, a u pomoć je pozvana i košara JVP Split - doznajemo od zapovjednika DVD-a Kaštela Roka Maletića.

Unatoč brzoj intervenciji, požar je u potpunosti uništio cijelo krovište i prostor kuhinje i blagovaonice te je stavljen pod kontrolu u 6.10 minuta, a još uvijek se radi na sanaciji požarišta.

Točan uzrok požara, kako doznajemo od kaštelanskih vatrogasaca, znati će se po završetku policijskog očevida, no postoje indicije da je požar podmetnut, s obzirom da su viđene osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s požarom.

O silini požara svjedoči i činjenica da su vatrogasci evakuirali  đački dom kao i stanare obližnje zgrade i kuća, od kojih doznajemo kako su i prije dva tjedna gorjele plastične cijevi u blizini, a prije samo dva dana nepoznate osobe zapalile su i veliku topolu pokraj školskog igrališta, koja je u potpunosti izgorjela unatoč naporima vatrogasaca. Sumnjaju kako je i noćašnji požar krenuo od zapaljenih plastičnih kontejnera, koji su posljednje vrijeme širom Kaštela na meti nepoznatih vandala.
- Izloženi smo vandalizmu pojedinaca. Ne samo mi u Kaštel Štafiliću, nego svi u Kaštelima. Mislim da je to samo dio šire vandalske aktivnosti gdje se pale plastični kontejneri koji su naravno, vrlo opasni, kazala je za HRT ravnateljica Srednje škole "Braća Radić" iz Kaštel Štafilića Marija Kezele.

Foto& Video: Čitatelji Portala grada Kaštela


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij