hren

Među nekoliko prijetnji, tjelesnih ozljeda, krađa te drugih nezakonitih djela na području Splitsko – dalmatinske županije u protekla 24 sata, u izvješću PUSD navodi se i kriminalističko istraživanje u Kaštelima

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela  tako su proveli  kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, za kojeg je utvrđena sumnja da je u subotu 12. listopada oko 11 sati, u Kaštel Štafiliću u ulici  Cesta dr. Franje Tuđmana, tjelesno napao i teško ozlijedio 40-godišnjaka, kojem je pružena liječnička pomoć.
Protiv 37-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Izvješće o prometu tijekom vikenda

- Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu. Tom prilikom je sankcionirano 406 prekršaja. 29 osoba zatečeno je u vožnji pod utjecajem alkohola, a 111 ih je zatečeno u prekoračenju brzine. Čak 63 osobe nisu koristile sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, 30 ih je zatečeno prilikom korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, a dvije su zatečene prilikom upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
Najveća utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 1.91 g/kg.
Evidentirano je i pet recidivista, a radi se o osobama koje su već ranije zabilježene kao počinitelji prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, odnosno upravljanja vozilom dok im je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.
U navedenom periodu dogodilo se 28 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teško, a četrnaest ih je lakše ozlijeđeno – stoji u policijskom izvješću.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij