Nepoznati je muškarac iz još nejasnih razloga u utorak oko 21 sat na križanju Ulice Domovinskog rata i Zbora narodne garde u Splitu izašao iz automobila i ispalio jedan hitac iz pištolja prema Mariju Peragi (31) iz Kaštel Lukšića koji je bio na skuteru, ali ga je na sreću promašio.

Marijo Peraga je početkom ove godine punio stupce crne kronike, tijekom intenzivne policijske potrage za njim i njegovom tadašnjom zaručnicom Tinom Božin (25) iz Splita jer je bio prijavljen njihov nestanak, a zaručnici su se za to vrijeme skijali na Bledu i nisu se javljali roditeljima. Neslužbeno doznajemo da je Peraga napad na križanju shvatio kao obični incident izazvan u prometu, jer je navodno svojim skuterom Gilera u vožnji okrznuo automobil iz kojeg je, kada se zaustavio na križanju, tada izašao suvozač.

- Sve sam dugove podmirio i ne vidim razloga zbog čega bi netko namjerno pucao na mene - tvrdi Peraga. Kako doznajemo, Peraga je mladića koji je izašao iz automobila udario šakom u glavu, nakon čega je mladić posegnuo za pištoljem iz džepa jakne i ispalio jedan hitac. Metak je završio u sjedalu skutera, a Peragu je tek okrznuo po lijevoj natkoljenici. Policija provodi kriminalističku obradu i potrebne izvide.

Marijo Peraga je dosad optužen zbog stavljanja u optjecaj krivotvorenih dolara, čime je u ljeto 2005. za 26.500 kuna oštetio četiri poštanska ureda i mjenjačnicu u Kaštelima.

Tijekom potrage za njim u siječnju ove godine ispostavilo se da je osumnjičen za utaju nekoliko automobila splitskih rent-a-car agencija, a nedavno je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu protiv njega podnijelo optužni prijedlog zbog utaje i prijevare.

Izvor: Jutarnji.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada