hren

SPLIT - Zatukao sam svog ljubavnika Miju čekićem kada me napao pokušavajući me spriječiti da prekinem našu vezu i napustim ga zauvijek - sukus je izjave Erika Rubinića (28), osumnjičenog za ubojstvo Mije Vidovića (64), koji je u četvrtak ujutro prekinuo šutnju i iznio svoju obranu pred istražnim sucem.

Motiv ubojstva navodno nije novac, kako mu se stavlja na teret u istražnom zahtjevu, već Mijina ljubomora i posesivnost koja su često uzrokovale svađe te polovicom listopada u Mijinoj kući u Kaštel Lukšiću dovele do ubojstva s više udaraca čekićem u glavu.

Strast i svađe

Strastveni odnos započet je otprije tri godine u gay baru u Frankfurtu gdje je Mijo živio i imao restoran i nastavljao se tijekom vremena, iako uz učestale prekide. Početkom prošle godine Erik iz Ja-strebarskog seli u Mijinu kuću gdje žive kao bračni par te je čak mladić radio sve kućanske poslove. S njima u kući je bio i Mijin pas kojeg je ovaj u ljutnji huškao na Erika. Tijekom zajedničkog života Mijo je često zaključavao Erika u sobu i bio prema njemu agresivan, ali također je imao i druge ljubavnike koje je dovodio u kuću i imao s njima seksualne odnose Hok je Erik bio zaključan u drugoj prostoriji.

Burni odnos prepun svađa i predbacivanja trebao se okončati kada je Erik konačno odlučio otići, ali Mijo se nije želio pomiriti s tim te su se na kućnom stepeništu koje vodi u potkrovlje počeli hrvati.

Čekićem po glavi

Nakon što ga je Mijo udario u glavu i počeo daviti Erik je zgrabio čekić i udario ga po glavi.
— Ne sjećam se koliko sam ga puta udario niti jesam li ga udarao kada je već ležao na tlu, znam samo da sam se preplašio kada sam vidio da leži dok mu krv teče iz glave. Zgrabio sam svoje stvari, sedam tisuća kuna iz ladice, čekić i pobjegao. Oružje sam odbacio putem. Otišao sam u Italiju gdje sam uhićen nakon mjesec i pol dana, kazao je Erik Rubinić.

Nakon uhićenja i izruče nj a prošlog mjeseca Erik Rubinić se branio šutnjom, ali je na savjet branitelja mr. sci. Željka Gulišije odlučio iznjeti obranu u kojoj je opisao okolnosti koje su dovele do kobnog ishoda. Tijekom istrage saslušano je i više svjedoka među kojima je je-' dan od mlađahnih ljubavnika Mije Vidovića koji je izjavio kako su on i Rubinić imali odnos dok je ovaj gledao. U svom iskazu Erik je kazao kako to nije istina.

Omanja gay zajednica u Splitu

Tijekom ispitivanja Erik Rubinić se obratio tužiteljici ogorčen zbog napisa u novinama da je Mijo Vidović nađen u čipkastim gaćicama te je također upozorio istražnog suca da se naziv homoseksualac više ne koristi ve'ć je uvriježen naziv gay. Također je posebno naglasio kako je splitska gay zajednica vrlo mala, 'te se svi znaju'.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij