Jučer oko 15 sati javio nam se jedan od najpoznatijih hrvatskih bjegunaca u posljednje vrijeme, Marijo Peraga. Pomalo ogorčen na pisanja u medijima u posljednje vrijeme prije same predaje hrvatskim vlastima, koje planira za danas (utorak) kroz jutro dolaskom na hrvatsku granicu, odlučio je ispričati svoju verziju cijelog događaja o slučaju odnosno prodaji automobila.

Peraga je sa svojom zaručnicom Tinom Božin nestao nakon utrke svjetskog ski-kupa na Sljemenu. Nakon same utrke javili su se roditeljima kako bi ih obavijestili da kreću kući, no nisu se vratili. Unezvjereni roditelji obavijestili su policiju, i tada se pokazalo da je Peraga preprodao nekoliko automobila u vlasništvu rent-a-car agencija koje su u njegovoj autopraonici prale automobile.

Nalog za uhićenje

Premda se spominjalo i iznajmljivanje automobila 'na crno', sve je završilo kaznenom prijavom protiv Perage, i raspisanom potragom s nalogom za uhićenje.

— Baveći se prodajom automobila u posljednjih godinu dana prodao sam, odnosno bio posrednik prodaje oko dvadesetak automobila. U cijeloj ovoj priči koja se događa posljednjih dvadesetak dana možda sam kriv nekih tridesetak posto. Zadnje dvije opel vectre koje su prodane u Imotski, inače u vlasništvu Uni rent-a-cara, su uredno isplaćene u cijelosti u iznosu od 18.000 eura Borisu Grujici, jednom od vlasnika istog rent-a-cara s kojim sam poslovao u više navrata u vezi s prodajom automobila i nikad nisam imao problema. Za jednu opel astru kupac mi je ostao dužan 8000 eura rekavši kako ima namjeru kupiti još neki osobni automobil i jedno kombi vozilo preko mene kod istog rent-a-cara pa ćemo zajedno napraviti obračun za sve. Ta osoba se zove Boris Marković - priča Peraga.

Tajanstveni Marković

Tajanstvenog Markovića koji će, kako tvrdi, postati uzrokom svih njegovih nevolja, upoznao je prošle godine u šestom mjesecu. O njemu ne zna mnogo, tek da je na splitskom području živio neka 3-4 mjeseca i da vozi osobni automobil marke audi A6 zagrebačkih registracijskih oznaka. Po njegovoj priči, Boris je imao jaku vezu u 'nekom ministarstvu (ne zna kojem) u poslu s preprodajom isluženih državnih automobila.

- Ja sam već prije za njega prodavao neka vozila od ministarstva (audi A6 2,5 TDI, mercedes E-klase, neke VW-e...). Borisa Markovića, starog nekih 37-38 godina, potražujem radi duga odnosno novca koji sam mu dao od svojih mušterija, a radi se o većoj svoti novca umanjenoj za moju proviziju kao posrednika u cijeloj toj priči. Boris je bio dužan za taj novac isporučiti dva BMW-a iz ministarstva visoke klase, u potpunosti plaćena, i dvije opel vectre koje nisu bile plaćene unaprijed. U međuvremenu sam, kako Boris nije osigurao u dogovorenom periodu vozila, ja kupcima unajmio u splitskom rent-a-caru druga vozila kao zamjenska, a da to kupci nisu znali. Nisam znao kako drukčije dobiti na vremenu kako bih izgladio situaciju s Markovićem dok ga ne pronađem - tvrdi Peraga.

'Riješili' 15-akautomobila

U identitet Borisa Markovića ne sumnja jer su jednom prigodom putovali zajedno u Zagreb te ih je u Gračacu zaustavila policija i nakon provjere putnih isprava, policajac mu je uredno vratio dokumente. - U posljednjih pola godine, otkad se poznajemo, bili smo jako dobri prijatelji i dobro se slagali te smo "riješili" 15-ak automobila sve legalno i uredno, a onoga dana kada sam s djevojkom krenuo na Sljeme, trebao sam se naći s Borisom u Zagrebu. Međutim, po mom dolasku u Zagreb, iako sam bio najavljen, nije se javljao na mobitel, bio je stalno nedostupan i nikako nisam mogao doći do njega - objašnjava svoje poslovne avanture Peraga.

- Bojeći se za svoju vlastitu sigurnost, najvjerojatnije sutra kroz jutro, u utorak, na graničnom prijelazu s Hrvatskom ću se predati hrvatskim vlastima, gdje ću ovu svoju verziju cijelog događaja potvrditi i istražiteljima - kazao je bjegunac na kraju.

Tina je već u Splitu

Tina Božin se prošlog vikenda, povjerio nam se Peraga, vratila u Hrvatsku. Po nju su došli njeni roditelji, budući da Marijo nije želio da ona bude prisutna kada mu budu stavljali lisičine na ruke.

- Njeni su roditelji došli na moj poziv. Lijepo smo večerali i popričali o svemu, a ujutro su otputovali za Hrvatsku - priča nam Peraga. Jučer smo pokušali razgovarati i sa Tinom Božin, no nitko nije odgovarao na zvonjavu na njenim vratima.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada