hren

LIJEPA NAŠA DEŽELA UNATOČ NAJAVLJENOM POVRATKU, LJUBAVNICI IZ KAŠTELA NISU PREŠLI GRANICU
SPLIT - Usprkos činjenici da su se Tina Božin (25) iz Splita i Marijo Peraga (31) iz Kaštel Lukšića u četvrtak telefonski javili obitelji kazavši da su na Bledu i da će istog dana krenuti kući, to se još nije dogodilo.

Otkrio ih Interpol

Do njihova poziva upućenog obitelji Božin u Split došlo je nakon što je njihovo mjesto boravišta na Bledu otkrio Interpol Slovenije. Policajci su nakon detektiranja Tine i Marija u hotelu "Lovec" na Ljubljanskoj cesti u Slovenska policija bjegunce je pronašla u hotelu LovecBledu pokucali na njihova vrata sobe i izvijestili ih da se odmah jave kući jer se vode kao nestali. Međutim, kako hrvatska policija nije raspisala tjeralicu, slovenski policajci nisu imali osnove da ih zadrže.
Nekoliko trenutaka kasnije Tina je iz hotelske sobe nazvala kući i razgovarala s majkom kojoj je kazala da su se imali namjeru vratiti iz Zagreba za Split.

Kvar na puntu

No, pošto im je automobil bio u kvaru, pojasnila je ona, otišli su s njim na popravak u Sloveniju(!?). Da su Slovenci mladi ljubavni par iz Hrvatske imali od samog početka na oku, govori i podatak kako su još 7. siječnja evidentirali njihov boravak u kockarnici "Hit" smještenoj u Kranjskoj gori.
’Glava’ preprodaje automobila - bivši policajac
Dok se u Sloveniji traga za parom, policija polako hvata konce lanca u kojem je preprodano desetak automobila koje je Peraga prethodno unajmio od rent-a-car agencija.
Misteriozni 26-godišnji Kaštelanin koji je od Perage kupovao, a zatim prodavao vozila jednom mladiću iz Posušja je bivši policajac Zoran Ðuzel, nećak imotskoga gradonačelnika Ante Ðuzela koji s njegovom obitelji i nije u najboljim odnosima. Drugi stric mu je Željko Ðuzel, zastupnik HSP-a u Županiji.
Zoran Ðuzel je još 2001. godine radio u Policijskoj postaji Imotski zajedno sa svojim bratom blizancem, no kako je u međuvremenu osumnjičen za šverc tenisica, premješten je u Kaštela, a potom je dobio i otkaz. S Peragom je prodao najmanje četiri automobila, a za sebe je rezervirao ford focus, koji je i vratio policiji, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Djevojčin otac: ’Pa rekla je da stižu...’

Ne mili im se domovina...Marijo Peraga i Tina BožinTinin poziv na kućni telefon u Split, u petak nam je ujutro potvrdio njen otac Joško koji je kazao da se nakon toga opet gubi svaki kontakt s njom.
- Javila se iz jednog hotela na Bledu i majci rekla gdje je. Bilo joj je čudno zašto ih svi traže, a kada je moja supruga Ankica zaplakala, rekla joj je da se smiri jer će još toga dana krenuti natrag doma. Ne znam više što da o svemu mislim. Kao roditelju mi je najvažnije da se kući vrati živa i zdrava — kaže Joško.
Za Marija ništa ne može reći jer ga ne zna pretjerano dobro. Sjeća se da su on i Tina često putovali i vraćali se. U ovoj mu je cijeloj situaciji malo čudno što su tako naglo odlučili ići na Skijaški kup "Snježna kraljica" na zagrebačkom Sljemenu.
- Koliko znam, Tina se baš u četvrtak 5. siječnja trebala redovno prijaviti na biro jer je bila nezaposlena. Eto, zato mi je sve to sumnjivo — zaključuje Joško Božin.

Borovac: ’Nisu prešli granicu’

Načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke Kruno Borovac potvrdio je kako se Tina Božin i Marijo Peraga nisu pojavili na granici.
- Osim Bregane, njihov ulazak u zemlju nije zabilježen ni na malograničnom prijelazu Harmica, pa tako te dvije osobe službeno nisu ušle u Hrvatsku.

’Naći će oni tebe...’

Lukšićanima je i u petak glavna tema razgovora na jutarnjoj kavici bio Marijev i Tinin nestanak. Na rivi u blizini poznatog dvorca "Vitturi" smješten je caffe bar "Faraon". Upravo na to mjesto Marijo Peraga često svraća. Momci ga se sjećaju kao O.K. tipa s kojim nikada nije bilo nikakvih problema. Nije im jasno zašto se skriva.
- Čisto sumnjam da je on sve to smislio s ovin autima. Ma nije on za to toliko zdrav u glavi. Ja sve više virujen da je u pitanju velika organizacija, a Marijo je samo jedan mali kotačić u svemu tome - kaže jedan od naših sugovornika. Za susjednim stolom, barba Lovro (nije želio reći puno ime) pod teškim naočalama jedva razabire slabo tiskana slova. "Kad su našli Gotovinu, naći će i tebe", tiho zbori onako sam za sebe.

Izvor: Slobodna Dalmacija


Pročitajte još:
  U švercu auta s Peragom i suspendirani policajac
  (Jutarnji.hr)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij