hren

Nestanak 31-godišnjeg Kaštelanina Marija Perage i njegove 24-godišnje zaručnice Tine Božin razotkrio je kriminalni lanac preprodaje automobila.
Zasad su pronađena četiri automobila i kombi, vrijedni više od milijun kuna, vlasništvo nekoliko rent-a-car agencija i leasing kuća, a sumnja se da je Peraga s grupom suradnika odgovoran za nestanak i preprodaju još nekoliko vozila!

Prekjučer su u Imotskom uhitili 27-godišnjaka iz Posušja u BMW-u "petici" splitske rent-a-car agencije Dignitas. Prije mjesec dana dogovorio je kupnju od 26-godišnjaka iz Kaštela, koji je radio u Peraginoj autopraonici Dalmatino, i to za 29 tisuća eura. Dosad je za auto vrijedan 530 tisuća kuna platio otprilike polovicu dogovorenog iznosa. Vozač nije osumnjičen, policija ga vodi kao oštećenika, a bio je i prilično kooperativan.

Savjesni građanin

Taj državljanin BiH kupio je od 26-godišnjaka za 10 tisuća eura i "opel vectru", koja je u Zagrebu zaplijenjena od 42-godišnjakinje. Istom linijom nabavljena je i "opel astra" za osam tisuća eura, dok je kombi "renault masters" kupljen posredovanjem 50-godišnjaka. Dignitasov "ford focus" policiji je vratio građanin koji ga je kupio, i to kad je čuo za aferu.

Direktor Dignitasa Duje Ostoić tvrdi da su sve uredno prijavili policiji te da su nakon isteka roka najma, 6. siječnja, razgovarali s Marijevim ocem Duškom Peragom, inače dugogodišnjim znancem. On ih je, tvrdi Ostoić, molio da utaju vozila ne prijavljuju policiji, a to je zapravo kazneno djelo prikrivanja. To su ipak učinili dan poslije. Najprije su se savjetovali s inspektorima, a nakon vikenda prijavili i nestanak vozila.

Unajmljivao za sebe i Švicarce

Automobile je Peraga unajmio uz propisani depozit, za sebe i neke švicarske poslovne partnere, tako im je makar kazao. U više navrata produljivao najam, premda je BMW i "ford" već prodao. Posljednji kontakt imali su 5. siječnja, kada je par otišao na Sljeme.

Izvor: Večernji list

Pročitajte još:
  Policija pronašla aute koje je ukrao ‘nestali’ zaručnik
  (Jutarnji list)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij