I dalje se ne zna gdje su Tina Božin i Marijo Peraga, mladi par iz Splita koji je nestao prije tri dana. Posljednji telefonski kontakt njihove obitelji imale su u petak, a istog dana u jednom zagrebačkom hotelu zabilježeno je i da su odjavili sobu u kojoj su prespavali noć na petak, kad je na Sljemenu održana utrka za svjetski kup u skijanju.

Marijevi roditelji šute

Zaručnici, koji su se namjeravali vjenčati u travnju, u Zagreb su pošli gledati Janicu, a Joško Božin, otac nestale Tine Božin, drži da je malo vjerojatno da su otišli u Maribor popratiti Janičin nedjeljni nastup.
Nije im bio običaj otići, a ne javiti se. Sve što se događa ovih dana nije normalno  kaže Joško Božin, čija supruga Ankica teško proživljava nestanak 24-godišnje kćeri.

Roditelji Marija Perage nisu jučer htjeli razgovarati s novinarima. Nije im jasno što su se toliko raspisali. Kažu da nemaju nikakvih novih informacija. U praonici ispod obiteljske kuće u Kaštel Lukšiću skupilo se nekoliko znanaca. Ni oni nisu ništa čuli, a o Mariju kažu da je bio uredan momak i da nije imao problema.

Ipak, Peraga je imao nekih neraščišćenih računa sa zakonom, a čini se i s nekim osobama iz podzemlja. Protiv njega je, naime, potkraj prošle godine podignuta optužnica zbog puštanja u optjecaj nekoliko desetaka krivotvorenih novčanica u apoenima od stotinu dolara tijekom kolovoza u Kaštelima. Branio se da je samo htio zaraditi na tečajnoj razlici, ali nije znao reći od koga je nabavio krivotvorene novčanice.

Rent-a-car na crno

Navodno se Marijo bavio i rentanjem vozila na crno. Ostao je dužan, pa su ga tražili. Njegova majka Gordana, pak, kaže, da nisu imali problema i da im nitko nije prijetio. Ni policija nema nikakvih informacija o tome. U Zagrebu su Tina i Marijo posjetili njegovu rođakinju. S njom je policija već obavila razgovor, a u tijeku su razgovori sa svima koji bi mogli nešto znati. Potvrđeno je da su sa Sljemena otišli, čuli se nakon toga s obitelji  bili su tada izvan Zagreba  što je bilo nakon  toga, nitko ne zna.


Traže ih po skijalištima

Policija ozbiljno razmatra mogućnost da je nestali par "pobjegao" na neko slovensko skijalište, Pohorje, Kranjsku goru ili neko drugo. Posljednji upotrebljivi signal njihovih mobitela lako su mogli locirati, no podatak za javnost nije bio raspoloživ. Ovakva tajnost u postupanju i potrazi svakako budi neke sumnje, uostalom kao i stav Marijevih roditelja o pretjeranom zanimanju medija.

Izvor: Večernji list


Pročitajte još:

Nestali Kaštelanin nije vratio dva skupa automobila rent-a-caru  (Slobodna Dalmacija)

Mobiteli nestalog para sa Sljemena nedostupni (Jutarnji list)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij