hren

ŠIBENIK - Šibenska policija je konačno otkrila 'halo manijaka' koji je od kolovoza do sredine studenog ove godine učestalo, bez razloga, telefonskim pozivima ometao Operativno komunikacijki centar PU ši-bensko-kninske i službu Hitne pomoći Opće bolnice Šibenik.

U utorak je uhićen I. P. (29) iz Kaštela, koji je osumnjičen da je od sredine kolovoza do studenoga ove godine više od 2500 puta iz samo njemu znanih razloga telefonski nazivao OKC i Hitnu pomoć u Šibeniku.

Samo u studenom OKC i Hitnu pomoć je nazvao više od 1600 puta. Budući da u tom djelu nema elemenata kaznenog djela, iz policije su izvijestili da će biti napisano posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, koje će odlučiti hoće li protiv 29-godišnaka biti pokrenut sudski postupak.

Tako je u roku od samo mjesec dana hrvatska policija riješila i treći lučaj "halo manijaka". Prvo je u Zagrebu uhićen 29-godišnjak koji je također bezrazložno krajem listopada i početkom studenog nazivao razne službe i prijavljivao izmišljene događaje. Drugi slučaj, koji je zainteresirao javnost, bio je slučaj 33-godišnje Zadranke, koja je uhićena 22. studenog ove godine i koja je, kako je ustanovljeno policijskom obradom u samo dva dana gotovo 10 tisuću puta s mobilnog telefona nazvala zadarsku Hitnu pomoć.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij