Dok se G.P. (74) iz Kaštel Starog koji je osumnjičen zbog spolnog odno-šaja s djetetom od utroka nalazi u pritvoru, u Kaštelima ne prestaju priče o ovom slučaju. U kući u kojoj živi G.P. sa svojom suprugom zatekli smo njegova 27-godišnjeg unuka koji na prvom katu obiteljske kuće živi nevjenčano sa 33-godišnjom majkom navodno zlostavljane djevojčice. S njom ima dvoje djece. - Živimo zajedno posljednjih pet godina. Od kada smo se preselili u Kaštela, mala je kod nas svaki vikend, jer je sud dodijelio skrbništvo njezinu ocu.

Sve je ovo zakuhala baka djevojčice. Ona je navodno zlostavljanje prijavila u školi koju mala pohađa, a škola je prijavila policiji - govori unuk osumnjičenoga. Napominje kako djevojčica zbog poremećaja u ponašanju posjećuje psihologa - Kako nam je rekao, baka s kojom djevojčica živi nazvala ih je nedavno oko jedan sat u noći i rekla im daje mala priznala daju je G.P. gotovo dva mjeseca seksualno uznemiravao.

— Kada nam je to javila, bili smo šokirani. No, nakon nekoliko dana, kada sam odvrtio film u glavi, vidio sam da je sve laž. Njih dvije bile su kod nas na razgovoru i onda nas je baba vrijeđala, dok je mala stala sa strane i šutjela. To je sve bilo prije otprilike mjesec dana. Nakon nekog vremena su nas pozvali iz policije da dođemo na razgovor. Nakon razgovora u splitskoj policiji, didu su ostavili, a nas pustili.

Ma,ovo vam je sve borba za dobivanje skrbi nad malom. Mi smo odlučili na sve pravne načine dobiti skrb nad malom koja živi s bakom i ocem, liječenim narkomanom, i nakon toga se sve ovo i dogodilo - govori nam unuk osumnjičenoga. Osumnjičeni G.P. je do sada preživio dva srčana udara i jedan moždani i obitelj je najviše zabrinuta za njegovo zdravlje.

- Svi susjedi znaju kakav je čovik moj dida. Sve će se razriješti na sudu, ali srce me boli jer nikada nitko u mojoj obitelji nije radio razliku između male i ostale naše djece. Sve što smo mogli sve smo joj priuštili - zaključio je naš sugovornik.

O cijeloj priči htjeli smo čuti i drugu stranu, pa smo posjetili baku koja je sve prijavila, a koja živi u drugim Kaštelima. Postarija žena koja nam je otvorila vrata rekla je da ona nema što govoriti za novine i zalupila je vratima.

Psihologinja: Oko skrbništva je sve čisto

Unuk osumnjičenog u svojoj je priči spomenuo i Janju Granić, psihologinju iz podružnice Centra za socijalnu skrbu u Kaštelima, za koju je rekao da je prijateljica bake koja je, njegovo je mišljenje, sve i "zakuhala". Tvrdi da ih nije htjela primiti na razgovor, već ih je istjerala iz Centra. Čak se i preko e-maila žalio Jadranki Kosor na rad Centra u Kaštelima, no nikada nije dobio odgovor. Janja Granić je sve navode demantirala:
- Razgovarala sam sa svim stranama u ovom slučaju. Ja kao psihologinja ne donosim odluku kome će dijete pripasti. U ekipi Centra su psiholog, socijalni radnik i pravnik, i to mišljenje sud može i ne mora prihvatiti. U ovakvim slučajevima sud pribavlja i mišljenje vještaka neuropsihijatra. Ja sam čiste savjesti - rekla nam je ona.

Uvjeren u svoju nevinost

Kako neslužbeno doznajemo, G.P. je pred istražnim svoju nevinost. Riječ je o bivšem porotniku sa splitskog suda koji nikada u policijskim evidencijama nije dovođen u vezu s bilo kojim sličnim djelom.

Sucu je ustvrdio da je riječ o podmetanju, i u tom kontekstu spomenuo događaj koji se ne tako davno zbio u njegovoj radionici. Prema njegovim riječima, tada je djevojčica koja ga sumnjiči za seksualno uznemiravanje, čekićem razbijala stvari po radionici, nakon čega je on vikao na nju i istjerao je van. Kako kaže, on odavno nema apsolutno nikakva interesa za seks, a na pitanje tužiteljice rekao je da "čak i ne spava sa svojom ženom".

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada