hren

U ponedjeljak je u ranim jutarnjim satima, od teških ozljeda koje je zadobio prošle srijede, preminuo Mijo Vidović (64) iz Kaštela. On je, kako smo već pisali, pronađen pretučen i u besvjesnom stanju u srijedu u poslijepodnevnim satima u svojoj kući u Kaštel Lukšiću. Odmah nakon toga je prevezen u splitsku bolnicu, gdje je zbog teških ozljeda glave i mozga operiran, nakon čega je smješten na JIL, gdje je i preminuo.

Mijo Vidović je u bolnicu dovezen odjeven u čipkaste gaćice, u čemu ga je pronašla žena koja je pozvala pomoć.
Kuću u Kaštelima Vidović je sagradio nakon rada u Njemačkoj/Kuću u Kaštelima Vidović je sagradio nakon rada u Njemačkoj/Nikola BRBOLEZANakon desetaka obavijesnih razgovora koje je splitska policija obavila s poznanicima ubijenog Vidovića, kako neslužbeno saznajemo, policija zbog sumnje da je počinio ubojstvo intenzivno traga za 25-godišnjim mladićem iz Jastrebarskog. Njega su neki očevici vidjeli kako nakon ubojstva izlazi iz Vidovićeve kuće s ruksakom na leđima. Mladić je, po njihovim saznanjima, već duže vremena živio kod ubijenoga, a policiji je otprije poznat po sitnim krađama na Braču, prethodnih godina. Mladić koji bi mogao biti ubojica ima neke veze i poznanstva u Italiji te je lako moguće da je već "odmaglio" u tu zemlju.

Takav iskaz policiji je na obavijesnom razgovoru dao jedan 31-godišnji Splićanin kojemu je taj mladić obećavao naći posao konobara u Italiji.
Svoj iskaz policiji je dao i jedan 23-godišnjak rodom iz okolice Muća, koji je živio kod Vidovića nešto ranije od mladića iz Jastrebarskog. Taj 23-godišnjak je čak pomagao Vidoviću i u kućanskim poslovima, a kada mu ovaj nije platio za njegov trud, mladić je sam uzeo od Vidovića pet tisuća kuna.

Mladić je zbog te krađe već poznat policiji koja ga je procesuirala za kazneno djelo krađe, ali je on revoltiran Vidovićevim prijavljivanjem od tada napustio njegovu kuću u koju više nije navraćao. Za vrijeme Vidovićeva ubojstva 23-godišnjak je imao čvrst alibi.
Da je u to vrijeme bio u svom selu, potvrdilo je nekoliko njegovih mještana.

piše Ivica MARKOVIĆ
Marko DIDIĆ


Ubojica se raspitivao u bolnici?

Obdukciju preminulog Mije Vidovića obavio je jučer prije podne dr. Antonio Alujević.
— Uzrok smrti su teške ozljede lubanje i mozga. Utvrđeni su brojni krvni podljevi lica i brojne razderotine na glavi te prijelom svoda i baze lubanje. Slomljene su gotovo sve kosti lica. Očito se radi o više udaraca tupim tvrdim sredstvom po glavi te isključujemo da bi ovakve ozljede mogle nastati zbog pada — rekao nam je dr. Alujević.
Bolnicu je navodno više puta nazvao muškarac koji se predstavio kao Mijin bračni drug iz Njemačke, raspitujući se o njegovu stanju. Lako je moguće, međutim, i da je riječ o samom ubojici.

I. MARKOVIĆ


Razuzdane zabave i mlađi dečki

— Nije mu bilo dovoljno što mu je nesretni Mijo davao stan, hranio ga, pa ga je na kraju i zatukao. Jadan čovjek, a tako je bio prijazan i drag — kaže četvero Vidovićevih susjeda koje smo u ponedjeljak zatekli pred njegovom kućom.
Vidović, inače medicinski brat, u Frankfurtu je živio sa suprugom i dvojicom sinova. U Kaštelima su još sedamdesetih godina sagradili lijepu dvokatnicu.
— Supruga i sinovi su ga na koncu napustili zbog njegova krivog životnog puta — kažu susjedi.
— U posljednje vrijeme s Mijom je bio jedan mlađi mršavi muškarac. U petak ujutro obavili su kupnju i prošetali buldoga Gioju. Poslije 13 sati čuli smo i neku buku, ali kako se uvijek iz kuće čula buka, razuzdane zabave i smijeh, nismo reagirali.
Susjedi su vidjeli mladića kako oko 14 sati napušta kuću s ruksakom na leđima. Oko 17 sati došla je Mijina kućna prijateljica Snješka. Zamolila ih je da joj pomognu smiriti psa zatvorenog na balkonu, a zatim je pozvala Hitnu pomoć. Miju su pronašli na vrhu stepenica koje vode u potkrovlje, a pokraj njega ispražnjenu lisnicu.
Ozlijeđeni Mijo potom je prevezen u bolnicu. Njegovo čipkasto donje rublje potvrdilo je priče o brojnim ženskim tangama koje je sušio po stolicama unutar kuće.
— Ipak se sramio, pazeći da mi te tange ne vidimo na sušilu, da ne doznamo kako je bio na "svoju ruku" — zaključuju susjedi.

Sandra BARČOT


Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij