hren

U konačnom prijedlogu Zakona o elektroničkim medijima (ZEM) uvažene su kritike pa će kazne za govor mržnje snositi autori komentara a ne mediji, piše u subotu Jutarnji list.

Opširnije...

Zakon o elektroničkim medijima (ZEM) bit će, kako piše Jutarnji list, usvojen na prvoj idućoj sjednici vlade.

Opširnije...

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o migracijama stanovništva u Hrvatskoj.

Opširnije...

U laboratorijskim uvjetima utvrđeno je kako delta uzrokuje blažu bolest nego ranija južnoafrička beta varijanta, pa i alfa.

Opširnije...

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu koronakartu Europske unije. Što se Hrvatske tiče, situacija se nije puno promijenila i ona je i dalje u narančastom, no epidemiološko se stanje u nekim drugim zemljama pogoršalo.

Opširnije...

Nezavisna saborska zastupnica Marijana Petir u Newsroomu je komentirala je prijedlog o zabrani rada nedjeljom pri čemu bi rad bio dozvoljen 16 nedjelja u godini.

Opširnije...

VILI BEROŠ, ministar zdravstva, danas je na sjednici vlade najavio da će krenuti cijepljenje u ljekarnama te će se tamo moći dobivati i covid-potvrde.
Naveo je kako je do danas cijepljeno 57.6% odraslog stanovništva, a to se odnosi na one koji su primili jednu ili dvije doze, dok je za 41.61% odraslog stanovništva cijepljenje završeno.

Opširnije...

Pritvor je određen da ne bi utjecali na svjedoke.
Sudac istrage Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan poslao je na mjesec dana u zatvor braću Zvonka i Ivana Kotarca te više savjetnice u Upravnom odjelu za prostorno planiranje Grada Splita Ladu Pocrnić Mladinić i Ljiljanu Poletti Kopešić.

Opširnije...

Više od 25 tisuća građana otišlo je u mirovinu u prvih šest mjeseci ove godine, oko 1.500 više nego lani u istom razdoblju. Za nju su u prosjeku radili nešto više od 33 godine da bi ostvarili prosječnu mirovinu od 2.632 kune. U posljednjih pet godina, primanja novih korisnika porasla su za gotovo 400 kuna, na što je prije svega utjecalo usklađivanje mirovina, ali i nešto dulji rad te mirovinska reforma koja je ipak osigurala dodatak za majke, ublažila penalizaciju i nagradila dulji rad.

Opširnije...

 

Na 70. sjednici Vlade Republike Hrvatske ministrica Nataša Tramišak predstavila je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj koje je potom usvojeno.

Opširnije...

Hrvatska se dobro drži u odnosu na druge, međutim brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti kako bi spriječili barem da se neki događaji ne pretvore u super širitelje, rekao je Božinović.

Opširnije...

U Splitu je danas održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama s područja Splitsko-dalmatinske županije. Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovao je direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella te 27 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja županije.

Opširnije...

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić bio je gost N1 Studija uživo te komentirao aktualnu situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji, otkud se javio Đikić, danas su 54 nova slučaja koronavirusa, no broj ljudi u bolnici stagnira.

Opširnije...

Najbolja epidemiološka situacija u obalnim županijama je i dalje u Istarskoj županiji.
Hrvatska je prema epidemiološkim kartama najsigurnija EU zemlja na Mediteranu, stoji u najnovijem izvješću Hrvatske udruge turizma.

Opširnije...

Kapetan bojnog broda Zoubir Khaouanij, zapovjednik jedrenjaka alžirske ratne mornarice „El-Mellah“, koji se nalazi u višednevnoj posjeti Splitu i Hrvatskoj ratnoj mornarici, u pratnji Nj.E. g. Mokhtar Amine Khelif veleposlanika Alžirske Narodne Demokratske Republike u Republici Hrvatskoj posjetio je Brodograđevnu industriju Split.

Opširnije...

Splitsko-dalmatinska županija s veseljem je otvorila svoja vrata gostima, ali time je došlo i do porasta broja zaraženih. Ravnateljica županijskog NZJZ-a osvrnula se na trenutnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Opširnije...

Izgleda da Hrvatsku čekaju nove, strože mjere u borbi protiv koronavirusa.
Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list od izvora bliskog Nacionalnom stožeru civilne zaštite, pripremaju se nove mjere, koje bi trebale stupiti na snagu i prije nego što isteknu trenutačne mjere, a za koje je najavljeno da će trajati do 31. srpnja.

Opširnije...

Miroslav Škoro podnio je ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. U razgovoru za N1 otkrio je svoje razloge.
Škoro je istaknuo kako odluka o napuštanju mjesta predsjednika stranke nije iznenadna, ali je “vjerojatno iznenadila ljude”.

Opširnije...

Splitski gradonačelnik o troje privedenih djelatnika.
Nakon privođenja troje djelatnika Banovine koji se bave prostornim planiranjem i izdavanjem dozvola, pred medije je stao gradonačelnik Ivica Puljak sa zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem. 

Opširnije...

Krajem lipnja ove godine u Hrvatskoj blokirani su bili računi 241 tisuće građana, s ukupnom glavnicom duga od 17,6 milijardi kuna, kao i 15,4 tisuće poslovnih subjekata, čija je glavnica duga iznosila 4,4 milijarde kuna, podatci su Financijske agencije (Fine).

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij