motori mup mala

- U Ravnateljstvu policije prometnim policijskim službenicima – motociklistima uručen 31 novonabavljeni suvremeni BMW motocikl za kvalitetnije, brže i sigurnije obavljanje poslova na povećanju sigurnosti cestovnog prometa – izvijestili su iz MUP-a.

Kako navode, motocikli su nabavljeni sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH i rasporedit će se po policijskim upravama i u Mobilnu jedinicu prometne policije, a dio su postupka javne nabave iz 2021. godine, kojom je ugovoreno nabavljanje 85 vozila, ukupne vrijednosti 30.944.847 kuna, s PDV-om.

U sklopu te nabave Policiji su početkom godine isporučena 32 kombi vozila i prikolice, a krajem godine stići će i 21 što terensko, što specijalizirano vozilo.

motori mup tekst

Ukupna vrijednost motocikala sa PDV-om je 5,78 milijuna kuna, a riječ je o 12 policijskih motocikala za nadzor i upravljanje prometom na cestama marke BMW R1250 RT ukupne vrijednosti od 2,59 milijuna kuna, 17 motocikala sa policijskim obilježjima marke BMW F850 GS ukupne vrijednosti 2,77 milijuna kuna i dva motocikla marke BMW S1000XR, s prikrivenim policijskim obilježjima, vrijednosti nabave 43 tisuće kuna.
U ovom trenutku Ministarstvo unutarnjih poslova raspolaže s 412 motocikla.

Sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa za 2022. godinu, u tijeku je i postupak nabave 106 vozila, između ostalog vozila za očevide, motocikala, osobnih vozila i presretača - ukupne vrijednosti 39,43 milijuna kuna, koja će se isporučiti do kraja ove i tijekom sljedeće godine.

Foto: MUP


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno