putin00

Britanski ministar obrane Ben Wallace komentirao je rusku invaziju u Ukrajini. Na pitanje može li ruski predsjednik Vladimir Putin proširiti rat i izvan Ukrajine, Wallace odgovara da je ruski čelnik "uvijek imao takve ambicije" i da je "etnički nacionalist".

Ministar također navodi da postoje i drugi ruski govornici prema kojima Putin potencijalno osjeća ono “što su osjećali nacisti u Drugom svjetskom ratu”.

Wallace smatra da Putin “gotovo u očaju” pokušava “proširiti” sukob prijetnjama ili potencijalnim napadima pod lažnom zastavom u otcjepljenoj moldavskoj regiji Pridnjestrovlje.

Ističe da se još ne znaju detalji napada u Pridnjestrovlju niti tko stoji iza njih, ali ako je iza napada Rusija, onda je to “strateška greška”.

Britanski ministar navodi da zapadni saveznici trebaju pomoći Ukrajini da potisne ruske snage te sugerira da bi Ujedinjeno Kraljevstvo moglo podržati Ukrajinu u pokušaju povratka njezina teritorija na Krimu, koji je Rusija pripojila 2014.

Wallace je za Sky News također dodao da bi Ujedinjeno Kraljevstvo “podržalo suvereni integritet Ukrajine – što naravno uključuje Krim”, ali da najprije treba Rusiju izbaciti iz Ukrajine.

Izvor : N1info


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno