plenkovic4

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u utorak da će rekonstrukcija Vlade biti kada on to odluči, kazavši kako je za to dobio potpunu slobodu djelovanja (Carte blanche) od stranačkih tijela i koalicijskih partnera. 

"Rekao sam da će bit kad ja odlučim da će bit i tako će i bit", rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan o rekonstrukciji Vlade.

Dodao je da na sjednici čelništva stranke nije bilo riječi o rekonstrukciji Vlade poručivši da će javnost obavijestiti o tome kada o tome odluči. Podsjetio je kako za rekonstrukciju nisu dali nikakav rok već za nju ima "carte blanche"  stranačkih tijela i koalicije.

Plenković je, na novinarski upit vezan uz komemoraciju u Jasenovcu i zakonsku zabranu pozdrava "Za dom spremni", odgovorio da će u Jasenovcu biti kao i svake godine podsjetivši kako je jasan politički stav u odnosu na NDH rekao na prošloj sjednici Vlade. Vezano uz pozdrav "Za dom spremni" podsjetio je i da je i ranije kazao kako je taj pozdrav i danas zabranjen te samo treba provoditi ono što je i sada na snazi. 

Đogaš sjajno rješenje za budućnost Splita

Izvijestio je da su na sjednici čelništva stranke razgovarali o predstojećim izborima u Splitu te o HDZ-ovu kandidatu za splitskog gradonačelnika Zoranu Đogašu koji je, istaknuo je, sjajno rješenje za budućnost Splite. Drži i da će oni koji bespotrebno vode Splićane na izbore nakon samo godinu dana nakon lokalnih izbora i bez ikakvih postignuća na kraju u političkom smislu biti kažnjeni od birača.

"Uvjeren sam da je Zoran Đogaš budućnost Splita i to na najbolji mogući način", ustvrdio je Plenković.

Također, kazao je i da je na sjednici najviših stranačkih tijela bilo riječi i o početku nove sjednice Hrvatskog sabora, sutrašnjem aktualnom prijepodnevu te ovotjednoj sjednici Vlade.  

Foto:arhiva


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno