ukrajiva rat

Nakon mjesec dana agresije Rusi su znatno usporili svoje napade, a Ukrajina je u seriji protunapada oslobodila nekoliko sela oko Harkiva i Mariupolja. U potpuno opkoljenom i razrušenom Mariupolju nastavlja se agonija stanovnika koji ne mogu ili ne žele napustiti grad. Ondje i dalje odjekuju eksplozije, traju ulične borbe, a Rusi preuzimaju pojedine četvrti u kojima su očajni civili na rubu preživljavanja.

Branitelji Kijeva nastavljaju u protunapadu oslobađati pojedina naselja koja su držali Rusi u namjeri da okruže ukrajinsku prijestolnicu. No, nekoliko kilometara sjevernije, nedaleko od granice s Bjelorusijom, vode se žestoke borbe za potpuno razrušeni Černjihiv. Grad je još od početka invazije pod opsadom ruskih postrojbi, sve je manje hrane, vode i struje pa se strahuje da bi Černjihiv mogao doživjeti sudbinu Mariupolja.

Nastavljeno je i raketiranje Mikolajiva, grada 300-tinjak kilometara zapadno od Mariupolja koji se nalazi na strateškom koridoru prema crnomorskoj luci Odesi. Sve je teže i na istoku Ukrajine. Razrušeni Harkiv koji je u poluokruženju i dalje trpi svakodnevna granatiranja i raketiranje. Tisuće ljudi žive u skloništima i postajama podzemne željeznice. 

Izvor. Hrt.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno