kuca energetska

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do sad je na adrese korisnika uputio 1.500 ugovora o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća, ukupno vrijednih 102 milijuna kuna.

Direktor Fonda Siniša Kukić tom je prilikom istaknuo kako je do sad obrađeno više od 3.000 zahtjeva za sufinanciranje, a za dio njih su ugovori u izradi. „Analiza dosadašnje obrade je pokazala vrlo visoku prolaznost od čak 87%. Ovaj program važan je u kontekstu dosezanja klimatskih ciljeva, ali i poskupljenja energenata kojem svakodnevno svjedočimo.“ naglasio je Kukić. „Prosječan iznos odobrenog sufinanciranja kreće se oko 68.000 kuna po projektu. Nastavimo li ovakvim tempom, očekujem da će u okviru budžeta biti prihvaćeno sufinanciranje za oko 5.700 projekata.“ najavio je. 

Prijavitelji su se u najvećem broju prijavljivali za sufinanciranje toplinske izolacije vanjskih zidova, rekonstrukciju krova te zamjenu stolarije, a dio njih planira ugraditi i sustave za korištenje obnovljivih izvora energije. Iz Fonda najavljuju kako će sa sufinanciranjem korištenja takvih sustava nastaviti i u ovoj godini, kroz posebne javne pozive.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno