ostaci letjelica

Vojni stručnjak Robert Barić rekao je kako sumnja "da bi imali ostatke bilo čega da je eksplodirala 120 kilograma eksploziva", referirajući se time na HRT koji je, pozvavši se  na visoki izvor MORH-a, objavio kako je bomba u srušenoj vojnoj letjelici bila težine do 120 kilograma.

"Prvo može li se aviobomba od 120 kilograma staviti u unutarnji prostor za elektroniku - to su dvije kamere - jedna panoramska, jedna za prednje snimanje i eventualno oprema, ako je i tu bila. To je ipak 120 kg eksploziva, da je to eksplodiralo, sumnjam da bismo imali bilo kakve ostatke bilo čega", rekao je Barić u HRT-ovu Dnevniku.

Mišljenja je da se radi o eksploziji sustava za samouništenje opreme i skupljenih podataka "i eventualno piropatrona kojim se izbacuju kamere prije nego se letjelica spusti".

"Vidjet ćemo, u teoriji je moguće i to, ali nisam baš siguran", ustvrdio je Barić u komentirajući izvor iz Ministarstva obrane.

Ministar obrane Mario Banožić potvrdio je ranije danas da su u krateru na mjestu pada letjelice pronađeni tragovi eksploziva te dijelovi aviobombe koji govore da nije riječ o izviđačkoj letjelici.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno