petrov

Most je najavio da će u ponedjeljak predati potpise za referendum za ukidanje COVID potvrda i Stožera te za dvotrećinsko odlučivanje u Saboru o epidemiološkim mjerama, a vođa Mosta Božo Petrov u nedjelju je za RTL rekao da su prikupili više nego što je dovoljno.

"Večeras ćemo znati cijelu brojku, još nam je ostalo 3 do 4 posto da sve posložimo. Rok u kojem smo to uspjeli napraviti, obzirom da su bili božićni i novogodišnji blagdani ... ispunjavamo novi Zakon o referendumu", rekao je Petrov.

Na novinarsku konstataciju da je Most mogao predati potpise ranije kako bi otklonili prigovore o potencijalnim manipulacijama, Petrov je kazao: "Pozivam sve koji smatraju da se to moglo prije, da pokušaju organizirati isto i prebrojati 800 tisuća potpisa u manje od tri tjedna. Nadam se da će Vlada sa svim desetinama tisuća zaposlenika koje imaju na raspolaganju, u jednakom vremenu kao mi prebrojati te potpise", dodao je.

Na pitanje kada očekuju odluku da se ide na referendum ukoliko se pokaže da je Most skupio dovoljno potpisa, Petrov je kazao - odmah.

"Očekujem u roku od mjesec dana da kažu da je volja građana takva da se raspiše referendum", izjavio je Petrov za RTL.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno