posta pisma

NORMALIZACIJA MEĐUNARODNOG POŠTANSKOG PROMETA
Prema informacijama iz Hrvatske pošte, od danas je omogućen poštanski promet sa još 55 država u svijetu pa se tako, putem Hrvatske pošte pošiljke u ovom trenutku mogu slati u 191 državu i teritorij diljem svijeta.

- Zbog posljedica pandemije međunarodni poštanski promet je u protekle dvije godine bio otežan, a među brojnim državama čak i onemogućen. U vrlo kratkom roku trebalo je naći alternative transportne smjerove za pošiljke iz udaljenih zemalja. Kako je zračni promet bio u velikoj mjeri prekinut, prijevoz pošiljaka obavljao se cestovnim i željezničkim pravcima zbog čega nije bilo razmjene s nekim udaljenim zemljama.

Danas je listi zemalja u koje se mogu slati pošiljke (https://www.posta.hr/stanje-u-medunarodnom-postanskom-prometu/8392) pridodano još 55 zemalja i teritorija među kojima su, primjerice: Afganistan, Bolivija, Indonezija, Iran, Mongolija, Pakistan, Sudan, Uzbekistan i Vijetnam. Prema određenim odredištima trenutačno je omogućeno slanje samo pismovnih pošiljaka mase do dva kilograma. Ipak, sa zadovoljstvom možemo reći kako se međunarodni poštanski promet vraća u stanje prije početka pandemije – informacija je iz Hrvatske pošte

Foto: HP


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno