paula dino naslovna

Stiglo je vrijeme Adventa, a s njim i tradicionalni humanitarni buvljak udruge MoSt "A di si ti?!" koji će se u subotu, 11. prosinca, održati na splitskoj Rivi. Cilj je već dva desetljeća isti - prikupljanje sredstava za Centar za beskućnike i promocija solidarnosti i volonterstva.

Među brojnim štandovima prepunim knjiga, rukotvorina, svaštarija i slatkarija, po prvi put će se naći i originalni proizvodi splitskih beskućnika nastali kroz projekt "Split Style by MoSt".

Majice, ruksaci, cekini i drugi modni dodaci s bazovitim natpisima bliskim svakom Dalmatincu osvojili su srca i ormare Splićana još u svibnju kada su predstavljeni, a sada će imati priliku upotpuniti kolekciju.

Promociji ovog hvalevrijednog događaja odazvalo se i osam mladih splitskih sportaša, ambasadora solidarnosti i volonterstva među kojima su reprezentativci, europski i svjetski prvaci, pa i olimpijci - Tonči Stipanović, Filipa Merčep, Toni Kanaet, Ivan Mikulić, Dina Levačić, Petra Marendić, Dino Sinovčić i Paula Jukić.

U kreacijama splitskih beskućnika su već stali pred objektive mladog fotoreporterskog dvojca Miroslava Lelasa i Milana Šabića, a u subotu će biti na Rivi i svima pokazati da Split nije samo grad sporta, već i humanosti i solidarnosti.

Ovogodišnji buvljak će biti i najveći do sada, najavljuje predsjednik Udruge MoSt Dado Lelas. U pripremi i na samim štandovima sudjeluje više od 90 različitih organizacija, udruga, institucija, klubova, stranaka i tvrtki.

- Mi se, zasigurno, po novčanom iznosu prikupljenom od akcije ne možemo mjeriti s velikim mainstream humanitarnim akcijama koje prate velike medijske kuće i promotori. U svemu ovome nam je važniji broj sudionika, malih donatora, volontera, a posebno nam je važna mogućnost angažmana naših korisnika Centra koji sudjeluju tijekom cijele akcije.

Na ovaj način priliku za sudjelovanje dajemo i onima koji mogu donirati jednu ili dvije knjige, a žele svim srcem biti dio ovog događaja i nekome uljepšati blagdane - kaže Lelas. Napominje da će "A di si ti?!" zauvijek ostati 'ulična akcija'.

- Bez pozornice, bez velike produkcije, s prodajom rukotvorina, novih, ali i rabljenih predmeta, u kojoj će se na jednom mjestu i u jednom trenutku naći naš beskućnik, vrhunski sportaš, student, političar, volonter, učenik, ravnatelj, motorist, umirovljenik i svi oni drugi mali, obični ljudi - govori Lelas. U ime svih korisnika Centra i udruge MoSt uputio je zahvalu svim sudionicima kampanje "Ambasadori solidarnosti i volonterstva" i svima koji su na bilo koji način dio "A di si ti?!" priče.

Za kraj valja napomenuti da će sva sredstva prikupljena ovom akcijom biti namijenjena korisnicima, uređenju i opremanju prostora i bolesničke sobe u Centru za beskućnike, kao i materijalima za buduće kolekcije radno-okupacijske aktivnosti "Split Style By MoSt".

Zato, u subotu, 11. prosinca, u 9 sati budi na splitskoj Rivi. Nemoj da se pitamo "A di si ti?!".


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada