S ukupno osam punata alkar Tino Radanović osvojio je natjecanje za Baru na 306. alkarskim svečanostima…

Prva trka zaključena s ukupno 27 punata, od čega su jedini sridu pogodili Ante ZoricaFrano Talaja i zamjenik alajčauša Tino Radanović. Sedam alkara gađalo je u dva, četiri u jedan, dvojica uništa, a jedan je promašio.

Stvari su se očekivano dodatno “užgale” poslije druge trke u kojoj je Radanović drugom sridom izbio u vodstvo sa šest punata. Jedan manje prikupili su Talaja i Ante Zorica, dok su šestorica imala po četiri punta (Ivo ZoricaVrcaIvkovićVučemiloPoljakMarić). Ukupno je u drugoj trci pogođeno 29 punata, od čega su bile četiri sride, šest puta su gađali u dva, pet puta u jedan, a dva alkara su ostala bez učinka.

Na prva veća uzbuđenja čekalo se do 11. alkara po redu, odnosno Ante Zorice, ali pogodak u jedan nije ga izdvojio u poretku. Sljedeći koji je s pet punata na kontu ciljao na pobjedu bio je Frano Talaja, a pogotkom u dva stigao je vodstvo sa sedam punata.

Kako Poljak i Marić nakon svoje treće trke nisu uspjeli preskočiti Talaju, sve oči ostale su uprte u Radanovića koji je pogotkom u dva stigao do zbroja od osam punata i pobjede na Bari, a nakon prijavka vojvodi od strane njegova ađutanta Josipa Jadrijevića, zeleno sukno zavijorilo se na koplju junaka. U trećoj trci ukupno je pogođeno 19 punata, ali bez sride.

Tino Radanović u alkarskoj je povorci debitirao 2002. godine, a prvi put kopljanik je postao 2006. godine. U alkarskoj karijeri osvojio je dvije Alke i sada dvije Bare, jaše na grlu Mahil, a momak mu je Ilija Đipalo iz Lučana.

Pobjednika Bare Tina Radanovića Viteško alkarsko društvo nagradilo je s 200 centimetara zelenog sukna, brončanom plaketom Alke i novčanim iznosom od 15 tisuća kuna. Njegovog momka Iliju Đipala Viteško alkarsko društvo nagradilo je brončanom plaketom Alke.

Izvor : Ferata.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada