Splitsko-dalmatinski HDZ je, uoči sutrašnje konstituirajuće sjednice Županijske skupštine, pozvao stranke i vijećnike narodnjačkih i demokršćanskih uvjerenja na koaliciju. U skupštini takve su stranke su Most i Domovinski pokret.

- Hrvatska demokratska zajednica zajedno sa svojim koalicijskim partnerom, Hrvatskom strankom prava i dalje razgovara sa svim strankama desnog centra kako bi u ovim izazovnim vremenima nastavili sve započete projekte na dobrobit naših građana.

Obzirom da su građani većinsko povjerenje dali dosadašnjem županu, g. Blaženku Bobanu, pozivamo stranke i vijećnike narodnjačkih i demokršćanskih uvjerenja da sukladno demokratskoj praksi i volji birača podrže realizaciju programa izabranog Župana.

Dvije trećine izabranih vijećnika Županijske skupštine dolaze iz svjetonazorski bliskih opcija te bi svaki drugačiji izbor značio nepoštivanje volje birača i stvaranje neprincipijelne koalicije.

Konstituiranje Županijske skupštine važno je zbog provedbe programa i projekata koji su od interesa za poboljšanje standarda naših sugrađana – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Ante Sanader, predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno