UGROŽENE PLAĆE RADNIKA
Najveća hrvatska veledrogerija Medika od danas zbog duga od 2 milijarde kuna obustavlja isporuku lijekova i medicinskog materijala svim bolnicama.

Predsjednik uprave Medike Jasminko Herceg objasnio nam je kako se dug prema Medici popeo na dvije milijarde kune, a iz Vlade nema nikakvog odgovora.

"Iz Vlade nema nikakvih kontakata, ministar zdravstva Vili Beroš više se i ne javlja na telefon", kazao je Herceg za DNEVNIK.hr

Riječ je o dugovanjima gotovo svih bolnica i KBC-ova izuzev jedne male bolnice u Lovranu koja uredno podmiruje svoja dugovanja. 

"Mi ne možemo podmiriti svoje obveze, a ugrožene su i plaće naših radnika. U ovom kvartalu isporučili smo robu u vrijednosti od oko milijardu kuna, a platili su nam najviše sto milijuna kuna", kazao je Herceg te dodao kako u Medici radi tisuću ljudi. 

Podsjetimo, Koordinacija veledrogerija, Udruga ljekarnika i Udruga proizvođača lijekova pri HUP-u prošli je tjedan upozorila da bi zbog 6,5 milijardi kuna duga bolnica za isporučene lijekove i prestanka HZZO-ova plaćanja dugova ljekarnama opskrba lijekovima uskoro mogla biti ograničena.

Unatoč zahtjevima do sastanka s nadležnima nije došlo niti je predložen način rješavanja duga. Ne dođe li do hitnog rješenja, opskrba lijekova i liječenje postat će ozbiljno ograničeni, rečeno je na konferenciji za novinare koju su tri udruge održale zajedno.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada