Blagdan Velike Gospe u većini predjela protječe u znaku stabilnog ljetnog vremena. Sredinom dana temperature su većinom od 28 do 32°C. Ipak, u kasnim prijepodnevim satima grmljavinska linija zahvatila je prvo Zagoru sjeverne, potom i srednje Dalmacije. Iza 11 sati grmljavinski pljuskovi zahvatili su područje Peruće, zatim i Cetinsku krajinu. 

Dabar, Koljane i Vinalić na Perući nešto prije 12 sati mjere samo 19 Cezijevih stupnjeva, a u Sinju je također osjetno osvježilo s 20°C. Tako je trenutna temperatura zraka u Sinju čak 10 stupnjeva niža u odnosu na onu izmjerenu jučer u isto vrijeme.

Cijelo područje zahvatili su pljuskovima s kojima je palo nekoliko litara kiše, a kiša je prolazno omela brojne hodočasnike koji su stigli u Sinj upravo na blagdan Velike Gospe. I slika čudotvorne Gospe Sinjske morala je biti prolazno sklonjena od kiše…

 

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Rudi je palo 17 litara kiše po kvadratnom metru u pola sata, a pljuskovi su se iza 12 sati proširili na imotsko područje.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij