hren

POSEBNE MJERE
Jedini hotel u sinjskoj krajini gotovo je cijeli popunjen gostima

U Sinju je sve spremno za 305. Sinjsku alku koja će se održati ove nedjelje, no pod posebnim epidemiološkim mjerama i korona pravilima.

Alkari su zbog epidemije trenirali odvojeno, a smanjen je i broj gledatelja na tribinama. Viteškom natjecanju prethode Bara, koja je na rasporedu sutra, i Čoja koja se trči u subotu.

Ulaznica u slobodnoj prodaji nema, a jedini hotel u sinjskoj krajini gotovo je cijeli popunjen gostima. Rezervacijama su zadovoljni i mali iznajmljivači u sinjskoj krajini koja živi za Alku. Iznimka nije ni ova godina.

U Sinju je na alkarskom trkalištu u tijeku posljednja generalna proba pred viteško natjecanje. Tamo je bila i RTL-ova Jelena Tešija s jednim od organizatora.

U Sinju tvrde kako ne vjeruju da će postati novo žarište.

"Uopće ne jer sve preporuke i dogovore koje smo imali sa nacionalnim i županijskim Stožerom smo proveli i to tako da smo u pripremi samih alkara imali dvije grupe, a na trkalištu smo reducirali broj gledatelja na jednu četvrtinu. Stoga će biti vrlo mala, gotovo nemoguća mogućnost zaraze", rekao je Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj.

Kako bi bili sigurni, neće biti ni prijema kod vojvode ni tradicionalnog slavlja.

"Sva događanja koja su inače u pripremi Alke, a dovode do okupljanja većeg broja ljudi, smo na neki način ukinuli", izjavio je Jukić. 

Izvor : Vijesti.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij