hren

ZBOG ŠTO MANJEG KRETANJA LJUDI I MEĐUSOBNOG KONTAKTA
Sve banke u Republici Hrvatskoj su od srijede privremeno ukinule naknadu svojim klijentima fizičkim osobama za transakcije podizanja gotovine debitnim karticama na bankomatima izvan vlastite bankomatske mreže, stoji u kratkoj obavijesti HNB-a.

Važno je da tijekom izvanrednih situacija svi kreatori zakona i politika, kreditne institucije kao i drugi sudionici na tržištu, nastupe zajedničkim snagama i brzom reakcijom u korist hrvatskog gospodarstva, a uslijed prijeteće opasnosti kojoj su izloženi hrvatski građani virusom COVID-19, poručili su i iz Hrvatskog udruženja banaka.
Naime, HNB je u ponedjeljak preporučio bankama da privremeno ukinu naknadu uzimajući u obzir preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s minimiziranjem kretanja i međusobnih kontakata.
 - Privremenim ukidanjem naknade fizičkim osobama za transakcije na bankomatima izvan vlastite mreže želi se pridonijeti smanjenju rizika od zaraze, jer se u tom slučaju građani ne bi koristili udaljenijim bankomatima svoje banke kako bi izbjegli dodane troškove, već bi mogli odabrati najbliži raspoloživi bankomat - pojasnili su iz HNB-a.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij