hren

Poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković preminuo je jutros u Zagrebu u 67. godini.

Rođen je 1952. u Zagrebu gdje je završio Klasičnu gimnaziju i Pravni fakultet. Bio je vlasnik najvećeg odvjetničkog ureda u zemlji, Hanza Medije (bivšeg Odvjetničko društvo Hanžeković, Radaković & Partneri osnovao je s kolegama 1994. Kasnije je preimenovano u Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri i danas je najveća odvjetnička kancelarija u Hrvatskoj sa dvjestotinjak zaposlenih. Tijekom cijelog radnog vijeka bio je angažirani član Hrvatske odvjetničke komore, a od 1994. do 2000. godine njen predsjednik.

Marijan Hanžeković bio je prisutan i u politici, godinama je bio u HSLS-u. Bio je posvećen i sportu, volio je košarku i jedrenje. Od 2000. godine bio je predsjednik Košarkaškog kluba Zagreb, bio je osnivač Hrvatskog košarkaškog saveza, a angažiran je bio i oko Dinama. Nije skrivao da je mason i član Trilaterale. Bio je kolekcionar i mecena, vlasnik Zbirke Hanžeković. Suprug je i otac dvije odrasle kćeri.

"Ja sam odvjetnik po vokaciji. Jedan od onih dosadnih koji je još u osmogodišnjoj školi znao što hoće. Ali sam mislio da je to romantičniji poziv, da je to borba za pravdu. No, pravo i pravda su dva različita pojma. Pravde ima koliko i ljudi. Svatko ima neku svoju pravdu. Ona je osobna, a pravo je čista logika", ustvrdio je u jednom od rijetkih intervjua.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij