hren

Napao je oporbu, predsjednicu, analitičare i, na kraju, medije

U kraćem istupu za Dnevnik HTV-a premijer je ponovno dao nekoliko rubnih izjava. Potez oporbe, koja je najavila pokretanje njegovog opoziva u Saboru nazvao je “jadnim i neodgovornim”.

“To je demonstracija jalovosti oporbe, oporba je opstruirala i današnji rad u Saboru. Pokušavali su opozvati prvo ministre, sad cijelu Vladu. Oni koji su htjeli da cijela kompanija ode u stečaj sad opet žele destabilizirati sve, ne misleći na radna mjesta i na stabilnost. Mogu probati, neće im proći”, rekao je.

Ponovno je demantirao to što piše u ugovoru

Kritike zbog sinoć objavljenog ugovora Agrokorove privremene uprave, koje su stručnjaci za Telegram opisali kao “dosad nezabilježene u praksi”, sveo je na “napade na Hrvatsku”.

Konkretno, rekao je kako se on “zaista neće dati pod dojam onih koji ne žele Hrvatskoj dobro”. On je, nastavlja, kao premijer angažiran na tome da najveću krizu koju imamo od Domovinskog rata stavi pod kontrolu.

“Lex Agrokor je spasio Hrvatsku od gospodarskog i financijskog tsunamija, a Ramljak je pregovarao s brojnim kreditorima, on je postigao dogovor u trenutku kad se dogovaralo većinu. Oni koji su davali novac su tražili neka prava, ali nikakav ugovor ne može derogirati prava Vlade”, rekao je ponavljajući svoju raniju današnju tezu.

Malo napada na predsjednicu i, na kraju, na medije

U nastavku je napao predsjednicu koja je prije nekoliko sati izjavila da bi trebalo inzistirati na Povjerenstvu za Agrokor. Ona, kaže premijer, nije upućena. Na kraju je napao medije, tezom kako se “svakoga dana nalazimo u hibridnom medijskom ratu”.

Vraćajući se na oporbu, izjavio je kako je sve što ona radi neodgovorna politika. “Možda bi bilo bolje da ne idemo na izbore, da vide kakav bi poraz doživjeli”.

Izvor: Telegram.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij