hren

Internet peticija kojom se traži opoziv mandata Željku Glasnoviću zbog kršenja Ustava i veličanja NDH, ustaštva, fašizma i nacizma, netolerancije i govora mržnje i fizičkih prijetnji studentima Filozofskog fakulteta, jučer je privukla veliku pažnju javnosti.

Interesantno je kako je peticija, u trenutku pisanja ovog članka, skupila 7.456 potpisa, što je više od broja glasova koje je Glasnović dobio na parlamentarnim izborima. Nezavisna lista Željka Glasnovića dobila je 5.211 glasova u XI. izbornoj jedinici.

U peticiji se traži opozivanje mandata

"Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zastupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog sabora, g. Željko Glasnović grubo je prekršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, g. Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacije na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, "pendrekom i suzavcem"

Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegovog veličanja NDH što je u direktnoj koliziji sa Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da opozovu i ponište mandat g. Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem direktno štetiti ugledu republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu", stoji u anketi koju možete ispuniti ovdje.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

Stari Komentari (89)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_8204)

  9138 a gdje sam ja to napisao da imam nešto protiv Duvna? Sačuvaj Bože, ja imam nešto protiv budala ali njih ima svugdje, pa i u Duvnu.
  180 a gdje vam je diploma? Jeste se probudili ili još spavate i sanjate?
  Istina, sve one koji prizivaju batinaše koji bi istjerivali djecu koja drugačije misle, djecu koja pojma o komunizmu nemaju, smatram primitivnim budalama i sramotom Hrvatskoga roda

  oko 4 godina prije
 • (Gost_138)

  Odgovara: # 404444

  Uvik se pitam zašto onaj dio naših domoljuba koji pripadaju ognjištarskom mentalitetu u pravilu koristi operativne sustave i tipkovnice koji ne podržavaju hrvatske dijakritičke znakove?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9138) (Gost_1188)

  zašto nisi osta tamo

  oko 4 godina prije
 • tko zna praštati? (Gost_9728)

  eye of the tiger = ZemljaNin

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2126)

  a 8204 (Gost_9138) objasni jer neznan kad je udba progonila glasnovića ,ako je živija u kanadi i bija u legiji a ovde je doša kad je rat poćeja
  Gost_180)Imam 30 godina, dva fakulteta (magisterij) svaki fakultet je magisterij ali ne onaj znanstveni, prema tome ne falite se. ja iman faks i magistar sam znanosti. pa šta. ne slažem se sa tom spodobom,a ti ne govori u ime svih nego samo u svoje ime.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2126)

  za 8204 (Gost_9138). A šta se tiče Tripala i Gotovca, budi siguran da bi podržali Glasnovića, a ne tvoju čer koja podržava mrzitelje slobodne i neovisne Hrvatske.

  varaš se gadno.ako bi ih iko podrža onda su to oni.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8204)

  2126 meni je tebe žao, toliko gluposti da može stati u tako malo mozga je nevjerojatno, jer moja se kći rodila nakon Oluje i pojma nema što je komunizam a zamisli, studira kroatistiku. Ona je kao i ja, neprijatelj budala, batinaša, kompleksaša i sličnih spodoba kojima veliko hrvatstvo zaklanja svijetlu budućnost, a za pametnu i poštenu Hrvatsku u kojoj će svatko slobodno govoriti što misli i raditi što voli...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_169)

  kakav otac takvi sin
  stara koja uvik pali

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8204)

  Pozdravljam vas sve jer posao mi završava za desetak minuta. Baš sam nešto razmišljao, kako bi vi uopće živjeli kad bi Hrvatska bila uljudna i uređena zemlja poštenih i dobrih ljudi u kojoj ne bi bilo mržnje među ljudima? Kako bi vi uopće preživjeli i što bi vam (namjerno ne pišem "tko bi vam") tada bilo toliko mrsko i neprijateljsko, možda vlastito ogledalo?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3140)

  Odgovara: # 404469

  I ne govorim u ime svih, samo zelim rec da ne generalizirate da ukoliko neko podrzava glasnovica odmah znaci da je neobrazovan. Procitajte malo magistre.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3140)

  Ma sta uopce komentiram ovaj ionako preglupi clanak, samo me budale navuku da se prepirem, a nisu ni procitali post glasnovica. Al bitno da se prave prepametni i uber skolovani. Uffff. Bok.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7243)

  (Gost_9138) A šta ti imaš protiv Duvna? Na Duvanjskom polju je po predaji okrunjen hrvatski kralj Tomislav. Središte Duvna je Tomislavgrad.
  Može bit da bi ti više volija da se zove "Pupovcgrad".

  Zaboravija si napomenit ko je prominija ime gradu. Bija je to srpski kralj Aleksandar I Karađorđević koji je 1925. godine gradu ime da po hrvatskom kralju Tomislavu pa je grad preimenovan u Tomislavgrad. A prema nekim izvorima duvnjaci su od kralja zatražili preimenovanje Duvna u Tomislavgrad ali ne po kralju nego po princu Tomislavu koji je bija sin kralja Karađorđevića.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2126)

  (Gost_9138) PRIJAVI ADMINISTRATORU
  O generalu Glasnoviću:njega su izvukli a nekima se i nezna di su pali.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3140)

  A sad mi ucini uslugu pa podcrtaj di je on napisa da studente triba pendrecit?
  Hvala lipa, neki rade ujutro, laku noc

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2336)

  Njihove AVNOJ face, ne pokazuju ni najmanji trunak ikakve emocije. Patološki mrze sve što je hrvatsko i žale za izgubljenim privilegijama njihove propale države. U razvijenim demokracijama kad manjina tlači većinu to se rješava pendrekom i suzavcem. Predlažem osnivanje zaklade koja će omogućiti jednosmjerno, bespovratno putovanje mladih titoista i njihovih vođa sa neobrijanim nogama za Piongjang.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8781)

  Odgovara: # 404486

  Aj u skolu ponovo, molin te.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7448)

  Otvoreni svjetonazorski sukob na FFZ (Filozofskom fakultetu-Zagreb) započeo je 2015., odbijanjem nastavka suradnje s KBF (Katoličkim bogoslovnim fakultetom), započete 2014.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7448)

  „Borbena“, vremešna filozofkinja Nadežda Čačinović, bivša žena Puhovkog - ideologinja i inspiratorica neokomunističke mržnje nezadovoljna djelomičnim uspjehom, pokušala je s dijelom fakultetskog vijeća izvršiti puč i smjenu dekana Vlatka Previšića. Zaradila je kaznenu prijavu.
  Tada kvaziprogresivci opet aktiviraju „proletere“ svih sektora, uprizorje doživljava kvazidemokratski klimaks a klimava većina u vijeću, te 5% studenata i pridošlica, proglašavaju se apsolutnim zastupnicima fakultetskog integriteta, jedinim naprednim snagama, antifašistima……. (Često mi na um dođe kako Stepincu isti prigovaraju da nije dovoljno govorio protiv Pavelićeva režima. Čačinovićka i slični zucnuli nisu protiv Titova režima pa čak i danas, zajedno s mladim indoktrinatima, svesrdno brane tekovine komunističkog zločinca.)
  Ljestvicu ciljeva su ovaj put postavili više – ostavke dekana Previšića ali i rektora Borasa, jer su dio „neosporne zavjere“ opće klerikalizacije sveučilišta.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7448)

  Jednima sjećanje a drugima zaborav i fekalije, prezir i naslada. MI ili ONI. To su stvarni postulati ove male skupine retrogradnih uhljeba. Kroz košmar dvostrukih standarda i agresivnog neokomunizma jasno se probija temelj na kojemu je odgajana ta skupina profesora koji danas infiltriraju studente.
  Kada je akcija smjene Previšića i Borasa zapela, u pomoć priskače dobro uigrana mreža. Platforma 112, Documenta, B.ab.e….., potiču zasjedanje studentskog plenuma, kako bi Maja Sever i mainstream novinari dobili materijala za promoviranje neokomunističkog bunta.
  Broj studenata nazočnih plenumima (lat. pun,potpun) filozofskih pobunjenika jasno i nedvojbeno svjedoči kako probleme na FF kreira i izmišlja mala, totalitarnim komunizmom indoktrinirana skupina ljudi. Fakultet broji 6000 studenata a plenumima ih nazoči 100 -200, jer od ukupnog broja nazočnih valja oduzeti pripadnike Platforme 112, političare kukuriku koalicije i ine pradavne studente.

  oko 4 godina prije
 • plemum bez plenuma (Gost_7448)

  U mnoštvu se isticala Sanja Sarnavka ( B.a.b.e.) promičući ne znam kakova ženska prava u ovome slučaju, Ranko Ostojić, Aleksandra Kolarić, još poneki zastupnik(ca) SDPa, Vesna Teršelič, Zoran Puhovski, Branimir Pofuk te neizostavna Završetak ovog košmara nije na vidiku. Agresivna plenumska manjina i mreža svjetonazorski slijepih NGO pobočnika, učinit će sve kako bi do došlo do eskalacije. Mainstream novinari prikrivat će njihovu mržnju i stvarne pobude a obezvrijediti svaki glas koji pokuša raskrinkati stvarnu pozadinu događaja.Urša Raukar.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7448)

  U mnoštvu se isticala Sanja Sarnavka ( B.a.b.e.) promičući ne znam kakova ženska prava u ovome slučaju, Ranko Ostojić, Aleksandra Kolarić, još poneki zastupnik(ca) SDPa, Vesna Teršelič, Zoran Puhovski, Branimir Pofuk te neizostavna Urša Raukar. Završetak ovog košmara nije na vidiku. Agresivna plenumska manjina i mreža svjetonazorski slijepih NGO pobočnika, učinit će sve kako bi do došlo do eskalacije. Mainstream novinari prikrivat će njihovu mržnju i stvarne pobude a obezvrijediti svaki glas koji pokuša raskrinkati stvarnu pozadinu događaja.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7448) (Gost_1192)

  nakon svega šta si napisa očeš reč da spajanje ff i bogoslovije nije razlog buntu. jel to znači da podržavaš spajanje tih dvaju fakulteta.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8204)

  Neki još nisu usvojili znanje, naime ne shvaćaju da su u 2. svjetskom ratu pobijedili Saveznici, a izgubili Fašisti i Nacisti. Ti isti Saveznici naoružavali su Partizane u borbi protiv Pavelića i ustaša, četnika, Talijana i Nijemaca.
  Nikako se naši gubitnici ne mogu pomiriti sa tim porazom tako da (baš kao i Srbi) i dan danas slave sve svoje poraze i propalu fašističku NDH:

  oko 4 godina prije
 • laži (Gost_7448)

  Sramotni niz laži odaslan je u javnost povodom suradnje FF sa KBF. Evo nekoliko javno opovrgnutih:

  Laž je da je ugovor planirao spajanje fakulteta.
  Laž je da bi „klerici“ bili povlašteni jer fakultet surađuje s nizom drugih fakulteta i svima koji imaju potencijala omogućava šire obrazovanje.
  Laž je da bi se studenti s KBF upisivali bez prijamnog ispita.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9155)

  (Gost_7448) Nakon šta si copy-pasteira ove lancune turbo-desničarskih monada moga si bit toliko obazriv i pristojan pa navest izvor i autora, Željka Maršića. Ipak triba poštivat "intelektualno" vlasništvo, dosta je bilo prepisivanja.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7448)

  Ja se nisam potpisao na ničije intelektualno vlasništvo, ali mi je drago da ima i onih koji čitaju i ovaj portal i Željka Maršića.
  Ovo nisu desničarske monade, nego istina. Na ovome portalu se članci Željka Maršića ne prenose iako piše istinu. A važna je istina i ako će je neki pročitati na ovaj način, dobro je.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8204)

  Ti misliš da je istina i da postoji Bog, ali to je samo vjera da postoji. Činjenice mogu ali i ne moraju biti takve, to je istina.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7448)

  Goste 8204 ti si Trnoružica. Zaspao si 1945. i probudio se 2016. Tko te poljubio? Urša? Vesna? Zoran?...
  Za informaciju Hrvatska je u Europskoj uniji sa Talijanima i Nijemcima. Četnici su postali antifašisti i zajedno sa partizanima su napali Hrvatsku 1991, ali Hrvati su ih u Domovinskom ratu pobijedili. Ovo što se događa na GF u Zagrebu je pokušaj petokolonaša u Hrvatskoj vratiti Hrvatsku u 1945. Ali povratka nema.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8204)

  Još je u Bibliji pisalo "Blago (siromašnima duhom) budalama, njihovo je carstvo nebesko!"

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7024)

  Studentski prosvjedi su kroz povijest pokrenuli mnoge pozitivne procese i promjene širom svijeta pa ih nikada ne treba podcjenjivati.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7448)

  Ovo nisu studentski prosvjedi. Ovo su prosvjedi mrzitelja Hrvatske i svega hrvatskoga, a neki studenti im pomažu u razaranju samostalne i neovisne RH. Želite nam stvorit pakao kako je Milanović najavio? Možda ćete pako i dobit, ali Hrvatsku ne ćete pokorit. Jer general Glasnović je još tu.

  oko 4 godina prije
 • virhmeOd (Gost_9728)

  8204 čudno neko Vaše poimanje svete knjige, a ista nas uči kako nikoga nije dobro podcjenjivati jer kako to obično biva na ovozemaljskom životu sve se vraća, a u većini slučajeva niste ni svjesni kako Vas Bog "drita". 8204 Hrvati su nadasve kulturan , pošten i demokratičan narod.- da Li ste to Vi 8204?!?!?

  oko 4 godina prije
 • 7448 (Gost_1192)

  Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Ivana Lučića 3, koji zastupa dekan, dr. sc. Vlatko Previšić, red. prof.
  i
  Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Vlaška 38, koji zastupa dekan, dr. sc. Tonči Matulić, red. prof.

  sklopili su sljedeći

  UGOVOR
  o zajedničkim dvopredmetnim studijima i ostaloj
  nastavnoj i znanstveno-istraživačkoj suradnji
  Članak 36.
  Ovaj Ugovor stupa na snagu danom potpisa ugovornih strana, a nakon prihvaćanja na stručnim tijelima Filozofskoga fakulteta i Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta.


  KLASA: KLASA:
  URBROJ: URBROJ:


  U Zagrebu, U Zagrebu,


  Sveučilište u Zagrebu Sveučilište u Zagrebu
  Filozofski fakultet Katolički bogoslovni fakultet

  Dekan Dekan
  Dr. sc. Vlatko Previšić, red. prof. Dr. sc. Tonči Matulić, red. prof.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1192)

  http://www.index.hr/images2/H20160925019441VlatkoPrevisic.jpg

  > Evo za što se točno bore studenti Filozofskog fakulteta i zašto bi im se trebali pridružiti i ostali

  > Crkva preko Filozofskog fakulteta sprema udar na društvo

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7448)

  Glupost! Kakav udar Crkve na društvo??? Crkva je dio svakog društva u kojem egzistira i djeluje, a posebno u Hrvatskoj u kojoj je većina stanovnika kršćanska pretežno katolička. Zar je suradnja udar? A što je onda razmjena studenata kad u Hrvatsku dolaze iz svih krajeva svijeta studirati na našim fakultetima, a naši studenti odlaze na strane fakultete. Šta je studiranja po Bologni? Udar Italije na naše društvo? Što je međunarodna suradnja na znanstveno - istraživačkim projektima, kulturnim projektima, međunarodna suradnja policije i pravosuđa u traženju kriminalaca... Jesu li to sve udari na društvo. Jesu li Šerbeđija i Vanessa Redgrave napravili udar na hrvatsko društvo kad na Brijunima rade zajedničke predstave? U Hrvatskoj je najveći problem udar budala i lopova na društvo.

  oko 4 godina prije
 • bravo Glasnović (Gost_8160)

  koliko komentara na ovako glup članak, ne znam ovoga Glasnovića, ali čim se o njemu piše ovoliko dana, ima bit da je uboja na pravo misto!
  samo mogu reć: za dobrin konjen prašina se diže!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2186)

  i lošeg konja kad se natjera u galop diže se prašina

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8160)

  vau, kako si dobro odgovorija, ajmeee. mama ti je sigurno ponosna i sad ti je dala 10 kn da imas za kavu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2186)

  vau, tako se govori u tvom selu?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5190)

  Odluka o priključenju Istre, Rijeke, Zadra i ostalih okupiranih krajeva Hrvatskoj

  Narod Istre, Hrvatskog Primorja, Dalmacije i svih Jadranskih otoka u zajednici s junačkom Narodnooslobodilačkom vojskom Hrvatske, oslobodio je svoje krajeve ispod jarma talijanskih tlačitelja. Vlast u tim krajevima prešla je u ruke Narodnooslobodilačkih odbora - jedinih organa demokratske narodne vlasti, koju naš narod priznaje. Na osnovu tih činjenica, kao i na osnovu načela o samoodređenju naroda, što su ga proklamirali naši veliki saveznici Sovjetski Savez, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države, Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske donijelo je slijedeće zaključke:
  1. Proglašuju se ništetnim svi ugovori, paktovi i konvencije, koje su razne velikosrpske vlade sklopile s Italijom, s kojima su hrvatski krajevi Istra, Rijeka, Zadar, Lošinj, Cres, Lastovo i ostali kvarnerski otoci predani Italiji.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5190)

  2. Proglašuju se ništetnim svi ugovori, paktovi i konvencije, sklopljeni između izdajnika hrvatskog naroda i talijanske vlade, kojima su dijelovi Gorskog Kotara, Hrvatskog Primorja, Dalmacije i dalmatinski otoci predani Italiji.
  3. Svi spomenuti hrvatski krajevi, tj. Istra, Rijeka, Zadar, anektirani dijelovi Hrvatskog Primorja, Gorskog Kotara, Dalmacije i svi Jadranski otoci (uključivši ovamo i Lastovo, Cres, Lošinj i druge), priključuju se matici zemlji - Hrvatskoj, a preko nje novoj demokratskoj, bratskoj zajednici naroda Jugoslavije, za koju se naši narodi bore.
  4. Talijanskoj nacionalnoj manjini, koja obitava u ovim krajevima, zajamčuje se autonomija.
  5. O gornjoj odluci obavještavaju se vlade savezničkih zemalja: Saveza Socijalističkih Sovjetskih Republika, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i čitava svjetska javnost.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5190)

  Smrt fašizmu - sloboda narodu!

  20. rujna 1943.

  Zemaljsko Antifašističko Vijeće
  Narodnog Oslobođenja Hrvatske

  oko 4 godina prije
 • * (Gost_9806)

  8160 & 2186 = naRod stOj und KOnJI naPrid :p :p :p = Vaš civilizacijski domet?!?!???

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1202)

  Sada već peticija protiv Glasnovića ima tri puta više potpisa nego šta je on ukupno dijaspornih glasova dobija.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2135)

  tribalo bi pitat dijasporu zašto su podbacili

  oko 4 godina prije
 • Sziget (Gost_3082)

  Odgovara: # 404486

  a znate li Vi čitati? Ako znate, pročitajte tu rečenicu, ali cijelu, od početka do kraja. Ako niste razumjeli, pročitajte ju još jednom...

  oko 4 godina prije
 • Sziget (Gost_3082)

  Odgovara: # 404395

  ma upravo tako. Oni koji su 71 demonstrirali, kad se za to išlo u zatvor ili gubilo pravo studiranja, borili su se za visoke i plemenite stvari u svezi sa Hrvatskom, a protiv beogradske hegemonije. Ovi danas, na državnim stipendijama i jaslama, bore se protiv povezivanja Bogoslovnog fakulteta sa Filozofskim, dakle protiv nečega što u svim katoličkim zemljama postoji.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1217)

  oni koji su demonstrirali 71-e a živi su daju podršku ovima danas

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1151)

  https://scontent.fzag1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s526x395/14519695_1193509294039686_382935392860741706_n.jpg?oh=42ec7279be22d35e17cfc7b46649e09a&oe=58682260

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij