hren

U Spomen-parku Brezovica kraj Siska obilježeno je osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda i prve antifašističke borbene jedinice u ovom dijelu Europe.

Opširnije...

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) će od četvrtka ujutro ponovno krenuti sa zaprimanjem prijava za sufinanciranje električnih vozila, jer je neutrošeno ostalo još oko 1,8 milijuna kuna, najavili su u ponedjeljak iz Fonda, koji je taj javni poziv privremeno zatvorio 10. lipnja.

Opširnije...

Prigodnim programom danas je obilježen Dan antifašističke borbe u Splitu. Centralna svečanost priređena je pred Hrvatskim narodnim kazalištem. Okupljenima su se obratili predsjednik Zoran Milanović i gradonačelnik Ivica Puljak. 

Opširnije...

Ovo nije odgoda zbog dogovora oko funkcija i fotelja, ovo je odgoda kako naći model suradnje najbolji za grad, rekao je vijećnik Mosta Josip Markotić

Opširnije...

Policija je utvrdila ukupno 4.630 prekršaja, najviše vozača pod utjecajem alkohola u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Opširnije...

Kako navode na stranici Dalmacija.hr u organizaciji Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Splitsko – dalmatinske županije ZUABA, Udruga antifašista i antifašističkih boraca grada Splita UAAB i Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista VeDRA, jutros je polaganjem vijenaca započelo obilježavanje Dan antifašističke borbe.

Opširnije...

IZVANRASPRAVNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je odluku suca istrage koji je protiv Zdravka i Zorana Mamića u odsutnosti odbio odrediti istražni zatvor, potvrđeno je službeno Indexu s tog suda.
Predmet je vraćen sucu istrage koji ponovno mora odlučiti ima li uvjeta za određivanje istražnog zatvora ili ne. 

Opširnije...

Zahtjev za iskaznicom podnosi se na platformi e-Građani.
Osobe s invaliditetom mogu od danas putem platforme e-Građani podnijeti zahtjev za Iskaznicu kojom ostvaruju pravo na besplatan prijevoz na državnim trajektnim linijama, kao i pravo na pratnju te osobno vozilo.

Opširnije...

U vremenskom  periodu od 19. do 20. lipnja u mjestu Vranjic, sa obale mora izvršena je krađa privezanog broda (pasare) sa pripadajućim motorom. Procijenjena materijalna šteta iznosi oko 20 tisuća kuna. Na okolnosti ovoga događaja provodi se kriminalističko istraživanje, javljaju iz policije.

Iza nas je drugo izdanje međunarodnog sveučilišnog startup natjecanja - STup!2021. Posljednja dva dana, Split je bio globalni epicentar studentskog poduzetništva. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, točnije u njegovom Velikom amfiteatru, uz prijenos putem virtualne platforme, održalo se natjecanje startup timova povezanih sa svojim matičnim sveučilištima, a u konačnici se predstavilo 33 startup timova koji su predstavljali 16 sveučilišta iz 10 zemalja diljem svijeta.  Osim natjecateljskog dijela, tijekom manifestacije održano je i 5 pozvanih predavanja eminentnih stručnjaka iz svijeta poduzetništva. A kako je sve to izgledalo - krenimo redom.

Opširnije...

Iako je posljednjih godina, ponajprije kao posljedica sve rigoroznijeg kažnjavanja, zabilježen trend smanjenja broja prometnih nesreća pa i poginulih i ozlijeđenih na našim cestama, ovogodišnji podaci ponovno zabrinjavaju. Samo u prvih pet mjeseci na prometnicama poginule su 91 osoba. No Hrvatska tu nije iznimka u Europskoj uniji,  koja od iduće godine uvodi promjene koje će utjecati na sve sudionike u prometu, ali i na automobilsku industriju.

Opširnije...

Zahuktava se turistička sezona u Hrvatskoj. Prema podacima e-Visitora, u našoj zemlji trenutačno boravi oko 290 tisuća turista, od kojih 250 tisuća stranih. Najviše ih je u Istri, gotovo 100 tisuća, slijede Kvarner sa 62 tisuće i Splitsko-dalmatinska županija s 43 tisuće gostiju. Najviše je turista iz Njemačke, Slovenije i Austrije. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora. Povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza, na prilazima turističkim središtima i nekim graničnim prijelazima. Na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije na graničnom prijelazu Macelj čeka se do sat vremena, kao i na ulazu iz BiH na prijelazu Maljevac.

Opširnije...

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, u Dnevniku N1 rekla je da se, prema trenutnim podacima, može zaključiti da nam slijedi bolja turističa sezona od prošlogodišnje.
Trenutno je u Hrvatskoj oko 287.000 turista, a od početka godine zabilježeno je oko 1,8 milijuna dolazaka i preko 7,3 milijuna noćenja. U usporedbi s 2019. to je preko 60 posto i rezultatima su zadovoljni, rekla je Nikolina Brnjac. “Covid je još uvijek među nama, a epidemiološka situacija utjecat će na razvoj turističke sezone. Moramo biti odgovorni i znati da se samo jednim žarištem situacija može promijeniti”, napomenula je Brnjac.

Opširnije...

NEDAVNA izjava Dražena Oreščanina tijekom gostovanja na RTL-u - kada je rekao da, ako ima novca u proračunu za uhljebe, onda ima i za nadoknadu štete "onima koji ih hrane" - rasplamsala je javnu raspravu o uhljebima. Na nju je reagirao Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, tražeći javnu ispriku zbog korištenja izraza "uhljeb". 

Opširnije...

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u subotu da je četvrtina odraslog stanovništva završila cijepljenje

Opširnije...

Sva putovanja se odvijaju u skladu s epidemiološkim mjerama uz oznaku Safe Stay in Croatia. 

Opširnije...

Kako rastu temperature, tako se u kućanstvima pale klima uređaji. Potrošnja struje se povećava, a uskoro bi mogli i računi za struju. Međutim, ne zbog cijene energenta već zbog naknade za obnovljive izvore energije. To je ona stavka kojom građani omogućavaju povlaštenim proizvođačima potpore - jer koriste obnovljive izvore energije.

Opširnije...

TIJEKOM ovog vikenda u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci očekuje se promet oko 45.000 putnika, što je najveći ovogodišnji vikend-promet u tim lukama.

Opširnije...

Prodaja vina u Hrvatskoj se u 2020. godini praktički prepolovila, što je posljedica pada turističke potrošnje i blokade HoReCa kanala kroz koji naši vinari plasiraju gotovo 70 proizvodnje. Zato moramo biti svjesni da će oporavak ovog sektora značajno ovisiti i o oporavku turizma“, istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević na otvaranju 27. Vinistre u Poreču.

Opširnije...

Lažna dokumentacija te sukob interesa i dodjeljivanje posla preko veze načini su kako se u Hrvatskoj zloupotrebljavao europski novac, objavio je Europski ured za borbu protiv prijevara (OLAF), piše u subotu Večernji list.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij