hren
 

Prikazom korištenja besposadnih zrakoplovnih sustava „Orbiter 3“ na području šibenskog zaleđa u srijedu, 3. lipnja 2020. godine  Hrvatska vojska još jednom je potvrdila vrhunsku razinu spremnosti za nadolazeću Protupožarnu sezonu.

HRVATSKI TURIZAM
GRAĐANI Austrije i dalje moraju nakon povratka iz Hrvatske ići u karantenu ili pokazati negativan nalaz na koronavirus. Zato će mnogi od njih odustati od dolaska u Hrvatsku iako su nam upravo oni na trećem mjestu po broju dolazaka stranih turista. Rijetko tko si, naime, nakon godišnjeg još može priuštiti dva tjedna karantene.

NORMALIZACIJA
Nakon 15. lipnja se ukidaju upozorenja koja inače vrijede za zemlje u kojima vlada opasnost od terorizma ili ratnih sukoba.

Zbog odgovornosti za tu aferu smijenjeno je troje ljudi iz KBC-a

S obzirom na to da bi se granice između država članica EU trebale otvoriti od 15. lipnja, hrvatski je nacionalni prijevoznik pustio u prodaju karte prema nekoliko europskih destinacija iz Zagreba.

Izmjene u odnosu na postojeći pravilnik iz 2014., uvedene su radi bolje informiranosti potrošača pružajući im dodatne informacije na nepretpakiranoj hrani.

Ministrica Divjak održala je jutros press konferenciju na kojoj je govorila o svemu što je Ministarstvo radilo u ovoj školskoj godini te je rekla i nešto o novim udžbenicima i tabletima za sljedeću školsku godinu. Predstavljen je i hodogram aktivnosti po pitanju reformskih razreda – novi udžbenici, novi tableti za učenike, računala za nastavnike.

'Prvi put smo zatvorili sve zbog panike, ali sljedeći put neće biti tako', kazala je Alemka Markotić

SPLIT – U Brodograđevnoj industriji Split, u utorak 02. lipnja 2020. godine na ležaj br. 3 položena je kobilica za novogradnju 485, putničkog broda za krstarenja polarnim područjima, koji će nositi ime ”Janssonius”.

Po broju gostiju prvi je Vir, koji se i tijekom cijelog 'lockdowna' isticao brojem turista u nekomercijalnom smještaju, a slijede Rovinj i Medulin, Mali Lošinj i Krk

U Hrvatskoj se kao posljedica pojave pandemije koronavirusa pojavila nova kategorija socijalno ugroženih osoba. Riječ je o ljudima koji su prešli iz relativno sigurnog načina života u relativno nesiguran i neizvjestan način života koji je uzrokovan iznenadnim gubitkom posla. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, od početka krize uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa u Hrvatskoj je bez posla ostalo više od 25.000 ljudi.

SEDMU NOĆ ZAREDOM
Nasilje u SAD-u ponovno je buknulo u ponedjeljak navečer, sedmu noć zaredom, unatoč ranijim upozorenjima predsjednika Donalda Trumpa da će upotrijebiti vojsku kako bi zaustavio prosvjede.

Premijer Andrej Plenković na društvenim je mrežama objavio nositelje HDZ-ovih lista u pojedinim izbornim jedinicama.

IZBORI 5. SRPNJA
Odluka predsjednika Republike, kojom je izbore za Hrvatski sabor raspisao za nedjelju, 5. srpnja stupila je na snagu u utorak, što znači da svi izborni rokovi počinju teći dan kasnije, s prvim minutama srijede, 3. lipnja

SPLIT – Grad Split započeo je proceduru postupka nabave za radove na Revitalizaciji Botaničkog vrta, u sklopu projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“.

NESLUŽBENE NAJAVE
Svakog utorka cijene goriva na benzinskim crpkama u Hrvatsko doživljavaju promjene pa će tako biti i početkom sutrašnjeg dana, a prema pisanju stranice  Cijenegoriva.info,  ovog puta trebale bi biti nešto niže, al bez velike razlike u odnosu na dosadašnje cijene.

Linija bi trebala krenuti 30. lipnja, a vlak će voziti tri puta tjedno

Srdele jutros opet možete naći na ribarnicama. Razlog je prestanak zabrane ribolova okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom koja je u cijelom ribolovnom moru Republike Hrvatske trajala od 1. do 30. svibnja u 24:00 sata.

GDJE JE ZAPELO?
Završetak Pelješkog mosta kasni najmanje tri mjeseca, a Hrvatskim cestama je od kašnjenja gradnje mosta veći problem kašnjenje radova na dionici ceste Doli-Sparagović koju gradi grčka kompanija Avax, piše u ponedjeljak Jutarnji list

Hrvatska turistička zajednica provodi veliku promotivnu kampanju „The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think“ na sedam europskih tržišta i to u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij