hren
 

POTICAJI ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE
Krajem prošle godine Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) osvježio je postojeće mjere aktivne politike zapošljavanja. Poticanje samozapošljavanja, jedna od najpopularnijih mjera iz Vladina paketa, dobila je dodatni impuls novim povećanjem iznosa za subvencije

Započeli su radovi na prvoj fazi sanacije trogirskog deponija „Vučje brdo“. Kroz šest mjeseci radovi bi trebali biti dovršeni, a odlagalište sanirano i sa svim dozvolama. Potom bi započela druga tehnološka cjelina za koju je procijenjeno trajanje također oko šest mjeseci. Ukupna vrijednost sanacije deponija je oko 12 milijuna kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financira 60 posto sredstava.

U Kini je zabilježeno 4.409 slučajeva, Hong Kongu osam, na Tajlandu također osam, Australiji pet, kao i u SAD-u.

‘SLOBODNA‘ SAZNAJE
Hrvatska radiotelevizija na film i seriju “General” redatelja i scenarista Antuna Vrdoljaka potrošila je 9,6 milijuna kuna, dok je Hrvatski audiovizualni centar izdvojio 4,2 milijuna kuna.

Premijer Andrej Plenković danas je smijenio ministra Kujundžića, a objavio je da će za novog ministra zdravstva predložiti Vilija Beroša, Kujundžićeva dosadašnjeg zamjenika.

PRONAĐENI su tijelo nestalog pilota Tomislava Baturine i olupina helikoptera Kiowa Warrior koji se jučer srušio u Zlarinskom kanalu kod Zablaća.

NEKRETINSKI SKANDAL
Premijer Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravtsva, potvrđeno je danas iz Vlade.

Gorivo u Hrvatskoj od ponoći je još malo pojeftinilo. 

PAD KIOWE KOD ŠIBENIKA
Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju žaljenje zbog ovog nesretnog događaja. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane  Damir Krstičević formirao je Povjerenstvo

IZVANREDNA PRESS KONFERENCIJA
Nakon još jednog sastanka u Vladi Milan Kujundžić na izvanrednoj press konferenciji objavio je da je premijeru dao mandat na raspolaganje, ali ne i ostavku

Akcija traganja i spašavanja posade vojnog helikoptera Kiowe, koji pao u more između Zablaća i Zlarina, je u tijeku, potvrđeno je u šibenskoj policiji.

Glas preživjelih iz holokausta čut će se danas iz bivšeg nacističkog logora Auschwitza, točno 75 godina nakon što su ga oslobodile sovjetske snage, u nadi da će upozorenja iz njihova tragičnog iskustva doprijeti do onih koji odlučuju o sudbini svijeta.

KLIMA SE MINISTARSKA FOTELJA
Vikend je, osim sporta protekao i u znaku raspleta krize koju je izazvao ministar Milan Kujundžić. Već danima izlaze podaci o imovini koju nije prijavio i upitnim poslovima s kojima su povezani njegovi prijatelji. Iz Vlade su potvrdili kako je održan sastanak s ministrom.

BIKINI STATISTIKA
U ukupnoj potrošnji energije udio obnovljivih izvora u Hrvatskoj 2018. godine iznosio je 28 posto, pokazuju podaci Eurostata.

ISTRAŽIVANJE CROBAROMETAR
Zoran Milanović izabrani je predsjednik, a na početku 2020. zauzeo je i mjesto najpopularnijeg političara. O njemu pozitivan dojam ima 51 posto ispitanika, a negativan 41 posto.

Pincher očekuje da će Hrvatska kao predsjedavajuća EU-om "entuzijazmom i inovacijama" pridonijeti da London ostvari ambiciozan plan i do kraja godine dogovori se s Bruxellesom o budućim odnosima.

Ministarstvo u nacrtu predlaže da trošarina na sitno rezani i ostali duhan za pušenje ostane na 600 kuna za jedan kilogram.

PLENKOVIĆEVA OPORBA
Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier u subotu u podne najavili su pohod na vrh stranke. Stier će se kandidirati za potpredsjednika HDZ-a, Penava će biti kandidat za zamjenika, a Kovač želi biti predsjednik.

OZLIJEĐENO 500 LJUDI
U potresu koji je u petak navečer pogodio istok Turske poginulo je najmanje 18 osoba, priopćile su vlasti a prenosi agencija France Presse.

VELIKA PROMJENA VOLJE BIRAČA
Dnevnik Nove TV uobičajeno u ovo vrijeme u mjesecu objavljuje redovito istraživanje. Kako se ono provodi 20 dana na terenu, a od početka godine dogodilo se mnogo promjena na političkoj sceni, proveli smo telefonsko istraživanje 21. i 22. siječnja.