hren
 

PRIJAVE SE PRILAGOĐAVAJU TRENUTNOJ SITUACIJI
Obitelji zainteresirane za državne subvencije na stambene kredite Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama  mogu podnositi zahtjeve do kraja travnja, a ne kao što je to prvotno bilo zamišljeno do kraja ožujka, objavilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

USLUGA
Hrvatska pošta (HP) bez naknade će dostaviti mirovinu umirovljenicima koji imaju otvoren račun u Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB), priopćili su u utorak iz HP-a i HPB-a.

OČEKUJE SE NAJGORE
U nekim udrugama za pomoć žrtvama bilježe manje poziva.No, to je zbog toga što je zlostavljač neprestano u blizini

SVA SREDSTVA DOPUŠTENA?
Države se ratu protiv koronavirusa za koji se terapija i cjepivo tek traže koriste raznim mjerama, a nekima od njih u hrvatskom susjedstvu čini se da su sva sredstva dopuštena pa iz arsenala izvlače metode koje mirišu na diktaturu i prošla vremena

OD PONOĆI
Cijena goriva na benzinskim crpkama u Hrvatskoj od ponoći je, prema najavama, dodatno pala.

KAKO SE PONAŠA VIRUS?
Alemka Markotić, ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević, u Dnevniku Nove TV je objasnila zašto oboljele od covida-19 više neće testirati da utvrde jesu li ozdravili, a kritizirala je i švedski model borbe protiv epidemije. S profesoricom Markotić razgovarala je reporterka Sanja Vištica.

SIGURNOST U PROMETU
Ove godine došlo je do promjena, pa se prestanak obveze gašenja dnevnih ili kratkih svjetala ne poklapa s datumom prestanka zimskog računanja vremena. Tijekom vožnje u slučaju smanjene vidljivosti treba imati upaljena svjetla

'IDEMO NA POVJERENJE'
Šef Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović gostovao je u HRT-ovu Studiju 4 te je detaljnije govorio o državnoj garantnoj shemi koja omogućava bankama odgodu otplate kredita stanovništvu ugroženom epidemijom koronavirusa

Hrvatski građani su u nekoliko tjedana promijenili životne navike. Ono što je do jučer bilo normalno, više se ne radi, zabrinuti su za osobno zdravlje. Većinu brine gubitak primanja, ali ne i dobivanje otkaza. Vidljivo je to iz drugog dijela istraživanja Dnevnika Nove TV koje objavljujemo.

Ako bismo za nekoliko mjeseci izašli iz kuća i zatekli se u situaciji da umjesto novca iz ‘helikoptera’ i sličnih ideja imamo na svojim računima zajamčeni osobni dohodak, lakše bismo se vratili na svoje poslove.

RUSKI rulet sa životima vlastitih građana ili promišljena briga za dugoročnu dobrobit nacije? Rizičan eksperiment koji će završiti raspadom zdravstvenog sustava ili uspostavljanje ravnoteže koja će dovesti do stvaranja imuniteta krda? Bešćutna i nehumana akcija usmjerena ponajprije na spašavanje tržišta i krupnog kapitala ili pravodobna procjena socioekonomskih rizika koje nosi pandemija koronavirusa?

Danas je u Zagreb iz Šangaja sletio zrakoplov tvrtke China Eastern Airlines kojim je stiglo 12,5 tona medicinske opreme potrebne za borbu protiv virusa COVID-19. Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH preuzeli su navedenu opremu te su zaduženi za daljnji transport i logistiku

Pandemija koronavirusa je od prosinca, kada je izbila u Kini, prema jutrošnjim podacima Worldometersa usmrtila najmanje 30.883 ljudi u svijetu, od čega čak dvije trećine u Europi, piše Indeks.hr.

POTVRĐEN SLUČAJ ZARAZE
U subotu navečer potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus kod službenika Zatvora u Splitu, izvijestilo je u nedjelju Ministarstvo pravosuđa.

Gao je doktorat za biokemiju zaradio na Sveučilištu u Oxfordu.

MRIŽE U BAJE
U neka normalna doba splitske ribarnice bi petkom u doba korizme bile prepune ribom, a kupci bi se gužvali oko banaka, uspoređujući cijene i svježinu ribe.

'PRIDRŽAVAO SAM SE MJERA ZAŠTITE'
'Lagane simptome u obliku blage glavobolje i temperature od 37,4 osjetio sam u četvrtak', napisao je Ninčević

UŽAS U LOMBARDIJI
Kada je prije 40 godina postao svećenik, otac Mario Carminati znao je da će se morati baviti smrću, ali ne tako strašnih razmjera

PREMA PRIJEDLOGU HRVATSKE UDRUGE TURIZMA MJERE BI VRIJEDILE DO IDUĆEG PROLJEĆA
Hrvatska udruga turizma, koja okuplja najveće domaće turističke kompanije, u trenucima kad se zbog pandemije koronavirusa čitav turistički sektor našao u situaciji potpunog kolapsa s kompletno zatvorenim smještajnim i ugostiteljskim objektima diljem zemlje te neizvjesnosti oko tijeka glavne turističke sezone, sastavio je prijedlog mjera koje bi omogućile očuvanje zaposlenosti i poslovnih subjekata sektora koji generira gotovo 20 posto ukupnog BDP-a Hrvatske.

DOBRO DOŠLI KUĆI
Zrakoplov Croatia Airlinesa doletio je u Zagreb s pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta iz misije Resolute Support u Afganistanu. 140 pripadnika MORH-a bili su tamo zadržani zbog situacije s koronavirusom, priopćili su iz MORH-a.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij