Druga sjednica Gradskog vijeća Kaštela u ovom mandatu, pred vijećnike je donijela 23 točke dnevnog reda, a osim vijećničkih pitanja i prijedloga, na dnevnom redu našla su se i izvješća o radu gradskih ustanova, kao i nekoliko odluka i izmjena odluka, koje će donijeti određene promjene i novosti u svakodnevnom životu građana.

Vijećnici su tako prihvatili izvješća o radu i financijski plan Gradske knjižnice Kaštela, koje je podnijela ravnateljica Renata Dobrić, izvješće o radu Muzeja grada Kaštela koje je pred vijećnike iznio ravnatelj Ivan Šuta, izvješće ravnateljice Ivanke Vučice o Dječjem vrtiću Kaštela, kao i izvješće i plan javne ustanove Športski objekti, koji je obrazložio Ante Šiškov.
Iz svih izvješća može se zaključiti da su gradske ustanove odradile planove i programe unatoč cijelom nizu problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Među izvješćima koje su vijećnici na sjednici imali priliku čuti i o njima raspravljati, bilo je i izvješće o stanju u prostoru za razdoblje od 2014. do 2019. godine, kojem je stručni izrađivač bio GIS plan iz Splita.
Izvješće je donijelo niz podataka o osnovnim prostornim obilježjima, stanovništvu, kućanstvima, gospodarskoj strukturi, građevinama, zemljištima, prostornom razvoju, opremljenosti, infrastrukturi, zaštiti pojedinih prostora, posebne karakteristike i drugim elementima koji čine stanje u prostoru. Izvješće također donosi i preporuke mjera i aktivnosti za unapređenje prostornog razvoja, između ostalog one važne za donošenje dokumenata prostornog uređenja, nastavak korištenja mehanizama naplate komunalnog doprinosa, urbanističko-arhitektonske natječaje za uređenje javnih prostora, rasterećenje gradskih jezgri od motornih vozila, rješavanje integralnog prometnog sustava, održavanje postojećih i gradnja novih ulica, radovi na vodoopskrbnoj mreži kao i na kanalizaciji i oborinskoj odvodnji, zaštitu od štetnog djelovanja voda, gradnja turističkih sadržaja, izgradnja dječjih vrtića, dječjih zabavnih parkova, izgradnja ili te konstrukcija sportsko-rekreativnih sadržaja, domova kulture, izgradnju javnog WC-a, dogradnju i uređenje groblja i druge aktivnosti.

Zamjena u redovima Mosta

Prema odluci vijećnika, kaštelanskim ulicama uskoro će s prometovanjem službeno započeti turistički vlakić, a Kaštel Lukšić dobio je novo izvanulično parkiralište kod plaže Glavica. Parkiralište ima 33 parkirna mjesta i tri parkirna mjesta za invalidne osobe. Vijećnici su usvojili i odluku o financiranju radnog materijala za učenike osnovnih škola, kao i odluku o davanju gradskih prostora na korištenje, kojom se utvrđuju kriteriji i uvjeti za dodjelu prostora u vlasništvu Grada udrugama, zajednicama, vjerskim zajednicama, umjetničkim organizacijama, političkim strankama, nezavisnim listama i slično.

U odnosu na prvu sjednicu, na ovoj sjednici došlo je do promjene u klupama Mostovih vijećnika. Naime, umjesto Nikše Tranfića, koji je svoj mandat stavio u mirovanje, članicom Gradskog vijeća postala je Meri Bedalov-Smoje.

Ova sjednica donijela je i imenovanja članova pojedinih radnih tijela Gradskog vijeća pa su tako u Odbor za financije i proračun Mario Škopljanac, koji je izabran za predsjednika te članovi Antonija Topić, Meri Bedalov-Smoje, Sanja Viculin i Tomislav Kovač. Komisiju za imena trgova i ulica činit će Doris Grgurin, Nela Kelam, Željan Jurlin, Joško Botić, Tone Renić, Ilija Križić te predsjednik Boško Džolić. Predsjednik Komisije za predstavke i pritužbe bit će Nela Kelam, a članovi Mili Novak, Doris Grgurin, Goran samardžić i Mario Banovac. U komisiju za javna priznanja izabrani su Antonija Topić, koja će obnašati dužnost predsjednice te Teo Antunović, Boško Džolić, Mario Serajlić, Dina Balić, Veselko Andromak i Lada Bratinčević. Komisiju za međugrasku suradnju čine Dina Balić, Branimir Matijaca, Anto Komljen, Meri Škopljanac-Gagić i predsjednica Marijana Vulas.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada