Za sedam dana, kandidati na lokalnim izborima, izabrani u novi saziv Gradskog vijeća, po prvi put će sjesti u vijećničke klupe na prvoj, Konstituirajućoj sjednici kaštelanskog predstavničkog tijela.

Konstituirajuća sjednica, koju je sazvala pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Sanda Jakus. održat će se u srijedu, 16. lipnja u 12 sati u Gradskoj vijećnici.

U skladu sa zakonskim propisima, ali i Statutom te Poslovnikom Gradskog vijeća na sjednici će biti izabrana Mandatna komisija, Odbor za izbor i imenovanja te predsjednik Gradskog vijeća i njegova dva zamjenika ili zamjenice i to jedan iz redova predstavničke većine, odnosno HDZ-a, kao većinske stranke u Vijeću i jedan iz redova opore, odnosno predstavničke manjine.

Na ovoj sjednici napokon ćemo i doznati tko će sve sjediti u vijećničkim klupama naredne četiri godine,  jer neki od izabranih kandidata  imaju nespojivost funkcije s mandatom u Gradskom vijeću pa tako pojedini vijećnici svoj mandat, iz tog ili nekog drugog razloga,  mogu staviti u mirovanje, a pri tome ih mijenja drugi kandidat s iste liste.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada