hren

Započinje isplata bespovratnih financijskih potpora poduzetnicima na području Grada Kaštela namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, javlja Grad Kaštela.

Sukladno Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora poslovnim subjektima, a temeljem Odluke o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, 463 poslovna subjekta su podnijela zahtjev za potporu. Od ukupnog broja prijavljenih za potporu njih 441 je udovoljilo propisanim uvjetima, a 22 poslovna subjekta nisu udovoljila propisanim uvjetima.

- Isplatom sredstava u ukupnom iznosu nešto većem od 1,2 milijuna kuna dajemo svoj doprinos gospodarstvu uslijed posljedica izazvanih ovom krizom. Svjesni smo činjenice da je našim poduzetnicima u ovome trenutku neophodan poticaj kako bi nastavili s poslovanjem. Nadam se da će posljedice krize prebroditi bez većih teškoća i nastaviti s gospodarskom aktivnošću na području našeg grada – ističe gradonačelnik Denis Ivanović

Sredstva se isplaćuju jednokratno, a namijenjena su podmirenju tekućih troškova kao i za kupnju sredstava za zaštitu i dezinfekciju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij