hren
 

17. SJEDNICA
Nakon kraće ljetne stanke kaštelanski vijećnici ovog će utorka, 24. rujna, u 11 sati, ponovno sjesti u klupe Gradske vijećnice u Kaštel Sućurcu, kako bi raspravljali o više točaka dnevnog reda, među kojima je i proračun Grada za ovu godinu.

Pročelnica Matija Marija Đikić vijećnicima će podnijeti izvješće o izvršenju proračuna za prvih pola godine, a vijećnici će odlučiti o prihvaćanju ili odbijanju prijedloga novog rebalansa proračuna za ovu godinu.
U skladu s rebalansom proračuna na sjednici će se raspravljati i odlučivati i o programima javnih potreba u kulturi, između ostalog i o smanjenju proračuna za sredstva predviđena za Kulturni centar u Kaštel Lukšiću, jer se s radovima na centru neće započeti ove godine. Predložene su promjene i za javne potrebe u socijalnoj zaštiti, prema kojima bi se sredstva u proračunu povećala za nabavku radnog materijala za osnovce te za pomoć potrebitim obiteljima, a promjene bi, ako vijećnici odluče doživio i Program potreba za predškolski odgoj te Program potreba za udruge građana. Proračun bi se, prema prijedlogu, umanjio i za iznos namijenjen nabavci vatrogasnih vozila jer se ista neće nabaviti ove godine.

Pred vijećnicima će se naći i Ugovor o partnerstvu na projektu „Poboljšanje vodno - komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir“ te odluka o stavljanju izvan snage UPU-a 17 za Giričić, a zbog racionalizacije sustava prostorno planske dokumentacije.
Jedna od točaka dnevnog reda je i sufinanciranje djelatnosti dadilja na području Kaštela, odnosno sufinanciranje obrta za čuvanje djece, a vijećnici će raspravljati i o jednokratnoj pomoći roditeljima za nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce.
Svojom odlukom vijećnici će odobriti ili odbaciti suglasnost za dugoročno zaduženje trgovačkom društvu Zeleno i modro, odnosno suglasnost za kreditno zaduživanje od 1,5 milijuna kuna,  na rok od pet godina, pomoću kojeg će Zeleno i modro nabaviti dva rabljena komunalna vozila za odvoz smeća.
Na dnevnom redu ove sjednice su i pročišćeni tekstovi odredbi za provedu Prostornog plana uređenja te Generalnog urbanističkog plana uređenja Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij